WRC, Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Νυχτοπερπατήματα Οζιέ (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
WRC, Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Νυχτοπερπατήματα Οζιέ (vid)
O οδηγός της Toyota Gazoo Racing ήταν ταχύτερος και στις δύο ειδικές διαδρομές της Πέμπτης για τον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν του WRC.

Με δύο νυχτερινές ειδικές διαδρομές άνοιξε η αυλαία του Ράλλυ Μόντε Κάρλο, που αποτελεί τον εναρκτήριο αγώνα του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Κοινός παρονομαστής: ο Σεμπαστιέν Οζιέ που έκανε το δύο στα δύο και θα βγει στο δρόμο στην πρώτη ημέρα πλήρους δράσης, με προβάδισμα 6 δευτερολέπτων.

1-2 η Toyota

Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλλυ, αγωνίζεται εντός έδρας αφού γεννήθηκε στην Γκαπ – λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από τους δρόμους στους οποίους πατούσε γκάζι.

Με κεκτημένη ταχύτητα από τον καλύτερο χρόνο στο shakedown, σημείωσε την κορυφαία επίδοση τόσο στη μήκους 15.12 χιλιομέτρων La Bollene-Vesubie/Col de Turini 1, όσο και στη μήκους 24.90 χιλιομέτρων La Cabanette/Col de Castillon. Στην πρώτη με προβάδισμα 1.3 δευτερολέπτων και στη δεύτερη με τη διαφορά του στα 4.7.

 

Και στις δύο ειδικές, αυτός που ακολούθησε τον Γάλλο ήταν ο teammate του στην Toyota Gazoo Racing, Έλφιν Έβανς, που στοχεύει σε ένα restart μετά το μέτριο 2022. Άλλωστε στη μάχη του τίτλου, ο Οζιέ δεν είναι πραγματικός του αντίπαλος αφού θα τρέξει μόνο σε μερικά από τα 13 ράλλυ της σεζόν του 2023.

O ανταγωνισμός

Στην ΕΔ1, πίσω από τα GR Yaris Rally1 ήταν ο Τιερί Νεβίλ με το i20 N Rally1, όμως ο οδηγός της Hyundai Motorsport έχασε έδαφος στην ΕΔ2 όταν γλίστρησε στον πάγο. Ο νικητής του 2020 έχασε τον έλεγχο σε μία δεξιά φουρκέτα, όπως τον ανέκτησε με μικρές χρονικές απώλειες και σχεδόν μηδαμινή ζημιά.

Μάλιστα ο Βέλγος πάτησε ξανά γκάζι και σημείωσε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο της ειδικής, πράγμα που τον τοποθέτησε και στην τέταρτη θέση της γενικής. Είναι 15.5 δευτερόλεπτα πίσω από τον Οζιέ και μόλις 1 δέκατο του δευτερολέπτου πίσω από τον πρώην teammate του, Όιτ Τάνακ.

Ο Εσθονός που επέστρεψε στην M-Sport Ford, έχει το πρώτο Puma Rally1 στην κατάταξη, παρότι αντιμετώπισε πρόβλημα με τα ηλεκτρικά καθοδόν για την ΕΔ2 κι έπειτα μία δυσλειτουργία του κιβωτίου τον άφησε δίχως 5η σχέση.

Όσο για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Κάλε Ροβάνπερα, είναι πέμπτος, 1.6 δευτερόλεπτα πίσω από τον Νεβίλ.

Η κατάταξη

Ράλλυ Μόντε Κάρλο

Η επόμενη ημέρα

Το σκέλος της Παρασκευής περιλαμβάνει έξι ειδικές διαδρομές (τρεις επαναλαμβανόμενες). Αυτές απλώνονται σε 105.34 αγωνιστικά χιλιόμετρα, που συνδέονται με 354 χιλιόμετρα απλών διαδρομών.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!