Μητσοτάκης: Στο τιμόνι του πρώτου αυτοκινήτου υδρογόνου (vid)

Newsroom
Μητσοτάκης: Στο τιμόνι του πρώτου αυτοκινήτου υδρογόνου (vid)
Το Hyundai Nexo είναι ένα μηδενικών ρύπων crossover με τεχνολογία κυψελών καυσίμου. Έχει μέγιστη ισχύ 163 ίππων και αυτονομία άνω των 750 χλμ.

Την ευκαιρία να βρεθεί πίσω από το τιμόνι του πρώτου αυτοκινήτου υδρογόνου που έφθασε στη χώρα μας, είχε ο Πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οδήγησε το αυτοκίνητο από την Πανεπιστημιούπολημέχρι την έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, όπου τον υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης.

Hyundai Nexo Μητσοτάκης

Πρόκειται για το crossover Hyundai Nexo, το οποίο έφερε την περασμένη εβδομάδα στην Ελλάδα ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, πρώην ευρωβουλευτής της Γερμανίας και Διευθύνων Σύμβουλος του Hydrogen Europe. Το ηλεκτρικό μοτέρ του Nexo αποδίδει 163 ίππους, ενώ η επιτάχυνση 0-100 km/h διαρκεί περίπου 10 sec. Με πλήρως γεμάτη τη δεξαμενή υδρογόνου, η αυτονομία του Hyundai Nexo ξεπερνά τα 750 χιλιόμετρα.

Hyundai Nexo Μητσοτάκης

Τα αυτοκίνητα υδρογόνου (Fuel Cell) έχουν μεγαλύτερη αυτονομία από τα αμιγώς ηλεκτρικά (BEV), όμως το ανεπαρκές δίκτυο ανεφοδιασμού (ακόμη και στη Βόρεια Ευρώπη) και η υψηλή τιμή αγοράς τους δεν έχουν επιτρέψει ακόμη την εξάπλωσή τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Γερμανία το Nexo κοστίζει 77.290 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Κασαπίδη, στόχος της Περιφέρειας είναι να δημιουργηθεί η δεύτερη κοιλάδα υδρογόνου στην Ευρώπη. Μάλιστα βρίσκεται σε επαφή με ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες για την λειτουργία μονάδας παραγωγής οχημάτων σε περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Photo Credits: INTIME

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!