Ράλλυ Ακρόπολις, Αυγενάκης: «Ετοιμάζουμε νέα υπερειδική διαδρομή»

Κώστας Μπιτσικώκος
Ράλλυ Ακρόπολις, Αυγενάκης: «Ετοιμάζουμε νέα υπερειδική διαδρομή»
Στο περιθώριο της εκδήλωσης για τα 70 χρόνια του Ράλλυ Ακρόπολις, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε στο Gazzetta για το παρόν και το μέλλον του εθνικού μας αγώνα. 

Έχοντας εξασφαλισμένη την παρουσία του Ράλλυ Ακρόπολις στο WRC έως και το 2025, η Motorsport Greece προχωρά απερίσπαστη στη διοργάνωση του φετινού αγώνα. Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 10 Σεπτεμβρίου, έχοντας – όπως ανακοινώθηκε στη σχετική εκδήλωση – κέντρο και φέτος την πόλη της Λαμίας.

Στο περιθώριο της παρουσίασης για τα 70 χρόνια του εθνικού μας αγώνα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε στο Gazzetta για το παρόν και το μέλλον του Ράλλυ Ακρόπολις.

Όταν τον ρωτήσαμε αν μετά τις υπερειδικές διαδρομές στην πλατεία Συντάγματος το 2021 και στο Ολυμπιακό Στάδιο το 2022, θα πρέπει να περιμένουμε μία ακόμα έκπληξη φέτος, ο κ. Αυγενάκης ήταν ξεκάθαρος: «Βέβαια ο κόσμος να περιμένει εκπλήξεις και όσον αφορά την υπερειδική διαδρομή. Μαζί με τον εορτασμό των 70 χρόνων του Ράλλυ Ακρόπολις και το πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων, θα έχουμε υπερειδική η οποία όντως θα προκαλέσει το ενδιαφέρον. Δεν μένουμε στο ότι είμαστε στην κορυφή του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού. Θέλουμε η Ελλάδα να πρωτοστατεί τα επόμενα χρόνια σε επίπεδο μηχανοκίνητου αθλητισμού, με καινούργιες ιδέες και διαφορετικά δεδομένα. Έχουμε τη δύναμη, την ιστορία, το πάθος και κυρίως έχουμε μια μεγάλη κληρονομία».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού στάθηκε στο πόσο σημαντική είναι η επέκταση της συμφωνίας με τον promoter του WRC αλλά και η εξασφάλιση χρηματοδότησης από τη φορολόγηση των στοιχηματικών εταιρειών. «Το 2023, το 2024 και το 2025 είναι “κλειδωμένα” για το Ράλλυ Ακρόπολις σε επίπεδο WRC. Με σταθερή χρηματοδότηση και μέσα από τον μόνιμο μηχανισμό που δημιουργήσαμε μαζί με το Υπουργείο Οικονομικών από τον νέο τρόπο φορολόγησης των κερδών των στοιχηματικών εταιρειών. Ποσό 1,1 εκατ. ευρώ πηγαίνει στην οργανωτική επιτροπή του Ράλλυ Ακρόπολις, όπως αντίστοιχο ποσό διατίθεται στην οργανωτική επιτροπή του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου αλλά και σε αυτή των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων».

Λευτέρης Αυγενάκης

Σχετικά με τις παράλληλες δράσεις που θα γίνουν για τα 70 χρόνια από το πρώτο Ράλλυ Ακρόπολις, ο κ. Αυγενάκης μας είπε: «Αυτό αξίζει στα 70 χρόνια του Ράλλυ Ακρόπολις. Σημαντικά και ευχάριστα νέα και δυνατότερες βάσεις για να πάει ακόμα πιο ψηλά».

Και μετά το WRC τι; Ρωτήσαμε τον Υφυπουργό αν η χώρα μας θα διεκδικήσει αγώνες και σε άλλους κορυφαίους θεσμούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού: «Προχωράμε βήμα-βήμα. Έχω μάθει να μιλώ όταν έχω κάτι συγκεκριμένο να πω. Όπως κάναμε με την επιστροφή του Ράλλυ Ακρόπολις στο πρόγραμμα του WRC. Βήμα-βήμα λοιπόν, για να είμαστε σωστοί, μετρημένοι, χρήσιμοι και κυρίως αξιόπιστοι».

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!