Formula 1, Ντε Λα Ρόσα: «Η Audi θα διεκδικήσει πρωτάθλημα στη Formula 1»

Formula 1, Ντε Λα Ρόσα: «Η Audi θα διεκδικήσει πρωτάθλημα στη Formula 1»
Την πεποίθησή του πως η γερμανική φίρμα έχει σχέδιο ώστε να πρωταγωνιστήσει στην F1 εξέφρασε ο Ισπανός πρώην οδηγός, αγώνων, Πέδρο Ντε Λα Ρόσα.

Το 2026 θα «ξημερώσει» μια νέα εποχή στη Formula 1, καθώς θα γίνουν αλλαγές τόσο στους τεχνικούς κανονισμούς, όσο και στις ομάδες. H Audi θα κάνει εκείνη τη σεζόν την είσοδό της στο σπορ, έχοντας εξαγοράσει τη Sauber Motorsport, μία κίνηση που επισημοποιήθηκε στο δεύτερο μισό του 2022. Η ελβετική ομάδα σήμερα αγωνίζεται με το όνομα Alfa Romeo.

Η γερμανική φίρμα έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες εξέλιξης της μονάδος ισχύος. Παράλληλα, πραγματοποιεί προσλήψεις προσωπικού στη βάση της στη Γερμανία και εντός της φετινής χρονιάς θα ξεκινήσουν οι δοκιμές εντός του εργοστασίου.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα έγιναν αλλαγές στη δομή της Sauber. Ο Αντρέας Σάιντλ πήρε μετεγγραφή από τη McLaren και ανέλαβε το ρόλο του CEO της αγωνιστικής ομάδας. Ο πολύπειρος Γερμανός θα αναλάβει την προετοιμασία μετατροπής της Sauber στην εργοστασιακή ομάδα της Audi.

Την αξία της γερμανικής φίρμας αναγνωρίζει ο πρώην οδηγός της Formula 1, Πέδρο Ντε Λα Ρόσα. Ο Ισπανός μίλησε για τη νέα δύναμη που θα κάνει ντεμπούτο το 2016 στο επίσημο podcast του σπορ με τίτλο «F1 Nation»: «Πρόκειται για ένα μαραθώνιο. Ο Αντρέας Σάιντλ κατανοεί πως δεν πρόκειται για ένα πλάνο ενός έτους. Έχουν κάνει μόλις το ένα χιλιόμετρο του μαραθωνίου και έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους. Η ομάδα τώρα που αγωνίζεται ως Alfa Romeo δεν έχει σταθερή απόδοση. Μερικές φορές είναι γρήγοροι, άλλες είναι αργοί. Όμως πρόκειται για ένα σχέδιο που θα πάρει πολύ καιρό και μακροπρόθεσμα η Audi θα είναι στο παιχνίδι του τίτλου. Σε μερικά χρόνια θα διεκδικούν το πρωτάθλημα».

Audi F1

Λόγω του τεράστιου ονόματος που «κουβαλά» η Audi, αρκετοί οδηγοί έχουν συνδεθεί με τη γερμανική φίρμα. Από τους τωρινούς οδηγούς της Alfa Romeo, Βάλτερι Μπότας και Γκουάνγιου Ζου, μόνο ο Φινλανδός έχει συμβόλαιο με διάρκεια πέραν του 2023.

Φωτογραφίες: Audi

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!