Formula 1: Στους «μνηστήρες» για τη θέση του Ντε Βρις δεν είναι ο Ρικάρντο

Formula 1: Στους «μνηστήρες» για τη θέση του Ντε Βρις δεν είναι ο Ρικάρντο
Η πίεση στο πρόσωπο του Ολλανδού να σώσει την καριέρα του στην F1 είναι μεγάλη, με την AlphaTauri να έχει ήδη εντοπίσει τους πιθανούς αντικαταστάτες του.

Μόλις τρεις είναι οι rookie στη φετινή σεζόν της Formula 1. Αυτοί είναι οι: Όσκαρ Πιάστρι της McLaren, Λόγκαν Σάρτζεντ της Williams και Νικ Ντε Βρις της Scuderia AlphaTauri. Μόνο ένας εξ’ αυτών βρίσκεται υπό πίεση μετά από μόλις πέντε Grand Prix στη χρονιά και αυτός είναι ο Ολλανδός της ιταλικής ομάδας.

Μετά τον αγώνα στο Μαϊάμι, οι φήμες στο διεθνή Τύπο έκαναν λόγο για πιθανή αντικατάσταση του Ντε Βρις με τον Ντάνιελ Ρικάρντο. Στις τάξεις τόσο της RBR, όσο και της AlphaTauri δεν είναι ευχαριστημένοι με την απόδοση του πρώην πρωταθλητή της Formula E. Στους αγώνες που έχουν διεξαχθεί έως τώρα δεν έχει προσαρμοστεί στη δύστροπη ΑΤ04 και παράλληλα υστερεί έναντι του teammate του, Γιούκι Τσουνόντα.

Οι φήμες θέλουν τη Red Bull Racing να έχει δώσει διορία τριών αγώνων στον Ντε Βρις, ώστε να σώσει την καριέρα του στη Formula 1. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει σύμφωνα με δηλώσεις του Χέλμουτ Μάρκο στο F1-Insider: «Τίποτα δεν θα συμβεί στους επόμενους τρεις αγώνες. Έχουμε μιλήσει στον Ντε Βρις και είμαστε σε κοινή γραμμή. Πρέπει να βελτιωθεί. Η διαφορά του με τον Γιούκι Τσουνόντα είναι πολύ μεγάλη. Για να μιλήσω με ποδοσφαιρικούς όρους, έχει πάρει κίτρινη κάρτα, αλλά όχι κόκκινη ακόμα. Αν βελτιωθεί δεν θα χρειαστεί να κάνουμε αλλαγή οδηγού».

Νικ Ντε Βρις

 

Το γεγονός πως δεν σκέφτονται ακόμη την αντικατάσταση του Ντε Βρις στη Red Bull, δεν σημαίνει πως δεν έχουν στα σκαριά πιθανούς αντικαταστάτες του. Σύμφωνα με τον Μάρκο, οι… μνηστήρες για τη θέση στην AlphaTauri είναι δύο και ανάμεσά τους δεν βρίσκεται ο Ντάνιελ Ρικάρντο.

«Στη χειρότερη περίπτωση, δηλαδή στην αντικατάσταση οδηγού, θα αρκεστούμε στα νέα ταλέντα μας. Μιλάω συγκεκριμένα για τον Λίαμ Λόσον και τον Αγιούμου Ιγουάσα. Ο Ρικάρντο δεν είναι στα πλάνα μας ούτε ο Μικ Σουμάχερ», είπε.

Ο Λόσον αγωνίζεται φέτος στη Super Formula στην Ιαπωνία και με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του έχει εντυπωσιάσει. Το 2022 πήρε μέρος σε δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών της Formula 1, σε Ισπανία και Μεξικό. Ο Ιγουάσα από τη μεριά του διανύει τη δεύτερη σεζόν του στη Formula 2.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!