Formula 1: Η Ferrari κυνήγησε «ανταλλαγή» με τη Red Bull

Formula 1: Η Ferrari κυνήγησε «ανταλλαγή» με τη Red Bull
Η ιταλική ομάδα προσπάθησε να κερδίσει κάτι από την αποχώρηση του αγωνιστικού της διευθυντή, Λοράν Μεκίς.

Τα τελευταία χρόνια το τεχνικό τμήμα της Red Bull Racing έχει αποδειχθεί άκρως δημοφιλές, με τις προτάσεις από τον ανταγωνισμό να είναι συνεχείς. Κάποιες είχαν αποδειχθεί επιτυχημένες, με τον άλλοτε επικεφαλής αεροδυναμικής Ντάν Φάλοουζ, να είναι η σημαντικότερη αποχώρηση από τον Μίλτον-Κινς, αφού πλέον είναι τεχνικός διευθυντής της Aston Martin F1.

Όσο για τις κρούσεις προς τον διευθυντή των «ταύρων», Κρίστιαν Χόρνερ, αλλά και τον Επικεφαλής Τεχνικό Υπεύθυνο, έχουν καταλήξει στο κενό. Η Scuderia Ferrari φέρεται να έχει χτυπήσει την πόρτα και των δύο, δίχως αποτέλεσμα.

Ο τεχνικός διευθυντής της Red Bull Racing, Πιερ Βασέ

Όπως προκύπτει από τα γερμανικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα το F1-Insider, οι κρούσεις των Ιταλών σε μέλη της αυστριακής ομάδας, δεν σταμάτησαν εκεί. Στο στόχαστρο της Ferrari βρέθηκαν κι άλλοι, ανάμεσά τους ο νυν τεχνικός διευθυντής της, Πιερ Βασέ.

Συγκεκριμένα, η Scuderia ήθελε το Γάλλο κι άλλους δύο συνεργάτες του που δεν έχουν κατονομαστεί, με αντάλλαγμα να αποδεσμεύσει άμεσα στον δικό της αγωνιστικό διευθυντή, Λοράν Μεκίς, που ως γνωστόν αποχωρεί για να αναλάβει το ρόλο του επικεφαλής της Scuderia AlphaTauri.

Είναι κοινή πρακτική στη Formula 1, όσοι αλλάζουν ομάδες να έχουν υποχρεωτική άδεια η οποία συνήθως ορίζεται στους έξι μήνες ενώ στην περίπτωση της Ferrari, συχνά φτάνει και τον ένα χρόνο. Καθώς παραμένει άγνωστο το πότε θα πιάσει δουλειά στη Φαένζα ο Γάλλος, η άμεση αποδέσμευσή του έπεσε στο τραπέζι αλλά δίχως αποτέλεσμα.

Ο Βασέ ξεκίνησε την εμπλοκή του στον κόσμο της F1 το 2021, εργαζόμενος στη Michaelin. Όταν αυτή αποχώρησε από το σπορ στο τέλος του 2006, μεταπήδησε στη BMW Sauber. Το 2013 πέρασε στο στρατόπεδο της Red Bull Racing και πέντε χρόνια μετά, ανέλαβε το σημερινό του πόστο.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!