Η Kymco ετοιμάζει σύστημα ραντάρ για τα scooter της

Κώστας Παστρίμας
Η Kymco ετοιμάζει σύστημα ραντάρ για τα scooter της
Σχέδια πιστοποίησης αποδεικνύουν ότι η Kymco εξελίσσει σύστημα ραντάρ.

Η Piaggio άνοιξε τον ασκό του Αιόλου όσον αφορά τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης στον κόσμο των scooter τοποθετώντας κάμερες και αισθητήρες στο καινούριο τρίτροχο MP3 της. Όπως είναι λογικό, ήδη οι υπόλοιποι κατασκευαστές πήραν τη σκυτάλη και ήδη εξελίσσουν τα δικά τους συστήματα ραντάρ με πρώτη και καλύτερη την Kymco.

Σε σχέδια πιστοποίησης που κατατέθηκαν από την Kymco και διέρρευσαν στο διαδίκτυο, εμφανίζεται η εταιρεία να ετοιμάζει σύστημα ραντάρ για τα μελλοντικά της scooter. Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα εστιάζεται αρχικά στο πίσω μέρος και την βάση της πινακίδας.

Kymco

Εκεί, εμφανίζεται ένα ραντάρ λίγο πάνω από την πινακίδα το οποίο μπορούμε να εικάσουμε ότι θα χρησιμοποιηθεί σε ένα είδος συστήματος ειδοποίησης τυφλού σημείου και πιθανότατα σε ένα σύστημα κάμερας οπισθοπορείας.

Το σύστημα είναι παρόμοιο με εκείνο που χρησιμοποιούν ήδη κορυφαίες μοτοσικλέτες όπως η Ducati Multistrada V4, η Triumph Tiger 1200 Rally και η KTM 1290 Super Adventure. Εκείνο που δεν διευκρινίζεται από τα σχέδια είναι αν ένα παρόμοιο σύστημα υπάρχει και στο εμπρός μέρος με στόχο να παρέχει σύστημα Adaptive Cruise Control που ελέγχει την ταχύτητα ταξιδιού της μοτοσικλέτας.

Kymco

Φυσικά, το σύστημα Adaptive Cruise Control δεν θα προσφέρει κάτι σε scooter μικρού κυβισμού, αλλά στα μεγαλύτερα μοντέλα της Kymco όπως το AK550 Premium ή το τρίτροχο CV3, θα ήταν μια ευχάριστη προσθήκη τεχνολογίας και άνεσης.

Kymco

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!