MotoGP, Γερμανία: Ο Ζοάν Ζαρκό ταχύτερος στο FP1

MotoGP, Γερμανία: Ο Ζοάν Ζαρκό ταχύτερος στο FP1
Ο Ζοάν Ζαρκό της Pramac Racing ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στην εναρκτήρια περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Σάχσενρινγκ.

Με επιτυχία και δίχως ιδιαίτερα προβλήματα ολοκληρώθηκε το FP1 του GP Γερμανίας, το έβδομο αγωνιστικό τριήμερο του MotoGP για το 2023. Η διαδικασία διεξήχθη σε στεγνή πίστα για το μεγαλύτερο μέρος της, καθώς η βροχή έκανε για περίπου 10 λεπτά την εμφάνισή της.

Ταχύτερος μετά από τα πρώτα 45 λεπτά του αγωνιστικού τριημέρου ήταν ο Ζοάν Ζαρκό. Ο Γάλλος στα τελευταία λεπτά σημείωσε χρόνο 1:20,702 και πήρε την 1η θέση. Δεύτερος ήταν ο σπεσιαλίστας του Σάχσενρινγκ, Μαρκ Μάρκεθ, για μόλις 0,152 δευτ. από τον Γάλλο της Pramac Racing. O Αλέιξ Εσπαργκαρό παρά την πτώση που είχε κατάφερε να πάρει την 3η θέση.

Ακολούθησαν οι Άλεξ Μάρκεθ, Χόρχε Μαρτίν και Φάμπιο Κουαρταραρό, με τον Γάλλο της Yamaha να έχει πτώση στη στροφή 1 στην τελευταία του προσπάθεια. Η μοναδική KTM της πρώτης 10άδας ήταν αυτή του Μπραντ Μπίντερ στην 7η θέση, μπροστά από τον παγκόσμιο πρωταθλητή, Πέκο Μπανάια. Εντυπωσιακός ήταν ο Φάμπιο Ντι Τζιανανόνιο στην 9η θέση της κατάταξης, ενώ την πρώτη 10άδα έκλεισε ο Μάρκο Μπεζέκι της ομάδας του Βαλεντίνο Ρόσι.

Ο καιρός αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο, καθώς αν το FP2 διεξαχθεί υπό βροχή, τότε τα αποτελέσματα του FP1 θα κρίνουν ποιοι οδηγοί θα δώσουν μάχη από το Q1 στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου.

Η δράση στο Σάχσενρινγκ συνεχίζεται στις 16:00 ώρα Ελλάδος με τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Αποτελέσματα FP1 Grand Prix Γερμανίας

FP1

Φωτογραφίες: Michelin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!