Η μεγάλη περιπέτεια του gazzetta με το Ford Ranger Raptor - Vol.1

Νίκος Γιαννούλας
Η μεγάλη περιπέτεια του gazzetta με το Ford Ranger Raptor - Vol.1
Το gmotion  επέλεξε το Ford Ranger Raptor για να πραγματοποιήσει ένα οδοιπορικό από την Αθήνα στις Πρέσπες μέσα από χωματόδρομους.

Όταν επιλέγεις να κάνεις ένα ταξίδι σε τέσσερις ημέρες ανεβοκατεβαίνοντας τα βουνά, το οποίο από τον αυτοκινητόδρομο διαρκεί μερικές ώρες, δεν πρέπει να είσαι καλά. Ή το αντίθετο;

Μη βιαστείτε να δώσετε απάντηση, γιατί αυτά που βλέπουμε εμείς και θα δείτε και εσείς σε αυτό το οδοιπορικό από Αθήνα στις Πρέσπες με το Ford Ranger Raptor, είναι ικανά να στρεβλώσουν τα όρια της λογικής.

Ford Ranger Raptor
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στην ελαφρώς παρανοϊκή μας ιδέα η Ford δεν είχε πρόβλημα να μας διαθέσει ένα ολοκαίνουργιο Ford Ranger Raptor. Ναι, αυτό με τον V6 κινητήρα βενζίνης Ecoboost των 3.0 λίτρων, που αποδίδει περίπου 300 ίππους -ή για την ακρίβεια 292 και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 10(!) σχέσεων.

Ford Ranger Raptor
Αυτό το αυτοκίνητο θέλαμε, αυτό πήραμε και η τρέλα όντως πάει στα βουνά όπως αποδεικνύεται και ταιριάζει υπέροχα. Ξεκινήσαμε λοιπόν από Αθήνα και άσφαλτο τη Δευτέρα 19 Ιουνίου και από Άγιο Μερκούριο φτάσαμε Αυλώνα και από εκεί πάντα από χώμα Σκούρτα. Συνέχεια σε άσφαλτο έως τη Δαφνούλα και από εκεί πλάι στο αγωγό του νερού, περάσαμε τη Δόμβραινα.

Ford Ranger Raptor


Συνεχίσαμε στους πρόποδες του Ελικώνα δυτικά από χώμα προς Αντίκυρα. Εδώ έχουμε την πρώτη μεγάλη ήττα του οδοιπορικού, καθώς σε ένα follow me γύρισμα με το drone, αυτό αντί να στρίψει σε μια φουρκέτα χάθηκε στα πουρνάρια και δεν το είδαμε ξανά. Μετά από δύο ώρες αναζήτηση, βάλαμε ένα σημάδι για να επιστρέψουμε και συνεχίσαμε.

Ford Ranger Raptor


Η ώρα έχει πάει ήδη 16:00 έως να φτάσουμε Άμφισσα για ένα γρήγορο self service με σουβλάκι και γύρο στον Καίσαρα και από εκεί μπήκαμε Καρούτες, στη γνωστή Ακροπολική διαδρομή. Μέσω Λιδορικίου και Αθ. Διάκου, εδώ σχεδόν συνέχεια σε χώμα, κάνουμε την ειδική Περιβόλι και πλέον, όπως μπορείτε να δείτε και στη σχετική εικόνα, ένα πανέμορφο ηλιοβασίλεμα αποτελεί μια αναντίρρητη ένδειξη ότι πρέπει να βγούμε από τις χωμάτινες ειδικές και να πιάσουμε άσφαλτο, μήπως φτάσουμε ποτέ στον Άγιο Νικόλαο πριν το Καρπενήσι και στον εξαιρετικό ξενώνα Καστανέα.

Ford Ranger Raptor


Τα καταφέραμε περίπου στις 22:15, όπου μια ματιά στο trip computer του Ford Ranger Raptor μας ενημερώνει πως: η μέση κατανάλωση είναι στα 18,0 λίτρα/100 χλμ., έχουμε διανύσει 435 χιλιόμετρα απόσταση με 48 χλμ./ώρα μέση ταχύτητα και οδηγούμε 9 ώρες. Με πολλές στάσεις ενδιάμεσα για φωτογραφίσεις, video και... ψάξιμο drone στα πουρνάρια.

Ford Ranger Raptor


Καλημέρα και την Τρίτη 20 Ιουνίου, ελπίζουμε μια πιο ανθρώπινη ώρα, θα σας έχουμε όλη την εξέλιξη του ταξιδιού από Καρπενήσι προς Μέτσοβο. Μείνετε μαζί μας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!