McMurtry Speirling: Στην παραγωγή το τρομακτικό ηλεκτρικό των 1.000+ ίππων (vid)

McMurtry Speirling: Στην παραγωγή το τρομακτικό ηλεκτρικό των 1.000+ ίππων (vid)
Το πρωτότυπο αυτοκίνητο που έσπασε όλα τα ρεκόρ πέρυσι στο Φεστιβάλ του Γκούντγουντ, θα κατασκευαστεί σε 100 αντίτυπα.

Πέρυσι τον Ιούνιο η McMurtry Automotive (μία βρετανική start-up που ιδρύθηκε το 2016) άφησε άπαντες με το... στόμα ανοικτό στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ. Το Speirling (σημαίνει «καταιγίδα» στα ιρλανδικά) που μοιάζει περισσότερο με Batmobile παρά με αυτοκίνητο, έσπασε κάθε ρεκόρ στην ανάβαση, με χρόνο 39:08!

Το McMurtry Speirling εφοδιαζόταν με δύο ηλεκτρικά μοτέρ που κινούσαν τους πίσω τροχούς και απέδιδαν περίπου 800 ίππους! Το μυστικό του όμως είναι οι διπλοί ανεμιστήρες που παράγουν τρομακτική κάθετη δύναμη: 2.000 κιλά από την πρώτη στιγμή. Πρόκειται για περισσότερη κάθετη δύναμη από αυτή των μονοθεσίων της Formula 1 στα 250 χλμ/ώρα!

Τώρα η McMurtry ανακοίνωσε ότι θα βγάλει έκδοση παραγωγής, που θα ονομάζεται Speirling PURE. Μην περιμένετε πάντως να το δείτε στους δρόμους, καθώς θα έχει άδεια μόνο για την πίστα και track days. Το Speirling PURE θα κάνει πρεμιέρα για το κοινό φέτος τον Ιούλιο στο Γκούντγουντ. Θα ακολουθήσουν μέσα στο 2024 τα πρωτότυπα προ-παραγωγής, ενώ οι παραδόσεις των 100 οχημάτων θα αρχίσουν το 2025.

McMurtry Speirling

Φέρει ανθρακονημάτινο μονοκόκ και μπαταρία 60 kWh, η οποία θα φορτίζει σε λιγότερο από 20 λεπτά σε fast charger. Η ισχύς του Speirling PURE ξεπερνά τους 1.000 ίππους, η μέγιστη ταχύτητα τα 300 χλμ/ώρα και η τιμή κατά πολύ το 1 εκατ. λίρες.

Δείτε το απίστευτο ρεκόρ του Speirling στο Γκούντγουντ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!