WRC – Οι βαθμολογίες μετά το Ράλλυ Σαφάρι

Πάνος Σεϊτανίδης
WRC – Οι βαθμολογίες μετά το Ράλλυ Σαφάρι
Ο σκληρός αγώνας στην Κένυα ενίσχυσε την προσπάθεια των πρωταθλητών να διατηρήσουν τα σκήπτρα.

Ένα ακόμα ράλλυ πέρασε στην ιστορία, με το ραντεβού στην Κένυα για το θρυλικό Σαφάρι, να τιμά το ένδοξο παρελθόν του! Είχε δράμα, ανατροπές, μάχες και εντυπωσιακά στιγμιότυπα.

Τι γίνεται όμως από βαθμολογικής πλευράς μετά την ολοκλήρωση του έβδομου από τους δεκατρείς γύρους του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλλυ.

Η βαθμολογία οδηγών

Μετά το Ράλλυ Σαρδηνίας-Ιταλίας, ο Νεβίλ είχε ανέβει από τέταρτος, δεύτερος και ήταν 25 πόντους πίσω από τον Κάλε Ροβάνπερα. Κοινώς, σε απόσταση βολής.

Ωστόσο ο παγκόσμιος πρωταθλητής έφυγε από την Αφρική με τους 18 βαθμούς της δεύτερης θέσης αλλά και τους τρεις της τρίτης θέσης στην power stage. Έτσι έφτασε τους 139 και άνοιξε κι άλλο το προβάδισμά του από τον Βέλγο που έμεινε όγδοος στη γενική κατάταξη και παρά τον καλύτερο χρόνο στην power stage, αρκείται στους 102 πόντους.

 

Πίσω του το βάθρο ανέβασε τον Έλφιν Έβανς στους 98, με τον νικητή στο Σαφάρι, Σεμπαστιέν Οζιέ, να είναι στους 97 παρότι έχει τρέξει μόλις σε τέσσερα ράλλυ. Ισόβαθμος με τον Γάλλο είναι ο Όιτ Τάνακ ενώ την εξάδα συμπληρώνει ο Εσάπεκα Λάπι που μετά από τρία σερί βάθρα, είχε ένα δύσκολο ράλλυ και παραμένει μακριά – στους 68 βαθμούς.

Η βαθμολογία κατασκευαστών

Μετά το 1-2 στη Σαρδηνία, η Hyundai Motorsport είχε πλησιάσει τη Toyota Gazoo Racing σε απόσταση βολής. Συγκεκριμένα, στους 23 πόντους.

Όμως στο Σαφάρι η Ιαπωνική ομάδα επανέλαβε το περυσινό 1-2-3-4 και με τους οδηγούς της που δίνουν βαθμούς στους κατασκευαστές να είναι στο 1-2, ανέβασε σημαντικά τη διαφορά από τους Κορεάτες.

Η Toyota είναι πλέον στους 283 πόντους ενώ η Hyundai στους 241. Όσο για την M-Sport Ford, παραμένει σε απόσταση – στους 174.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!