WRC – Ράλλυ Σαφάρι: Αποκλείστηκε ο Νεβίλ

Πάνος Σεϊτανίδης
WRC – Ράλλυ Σαφάρι: Αποκλείστηκε ο Νεβίλ
Αλλάζουν τα τελικά αποτελέσματα και οι βαθμολογίες μετά τον αποκλεισμό του Βέλγου οδηγού από το ράλλυ στην Κένυα.

Τελικά το Ράλλυ Σαφάρι-Κένυα, έβδομος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, αποδείχθηκε πως είχε και… τρίτο ημίχρονο. Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της μάχης στις σκληρές αφρικανικές ειδικές διαδρομές, ανέλαβαν δράση οι αγωνοδίκες.

Ο Τιερί Νεβίλ λοιπόν αποκλείστηκε από τα αποτελέσματα και έχασε τους βαθμούς της όγδοης θέσης στη γενική κατάταξη αλλά και της πρωτιά στην power stage.

Αιτία ήταν πως συνεργάτης του οδηγούσε στις ειδικές διαδρομές μετά το πέρας των αναγνωρίσεων. Εντοπίστηκε από τους διοργανωτές του αγώνα και σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, σε δύο διαφορετικές ημέρες, τον σταμάτησαν να οδηγεί σε ιδιωτικές εκτάσεις, δίχως έγκριση.

Ο Τιερί Νεβίλ στο Ράλλυ Σαφάρι

Ο οδηγός της Hyundai Motorsport παραδέχθηκε τη σχέση του με το εν λόγω πρόσωπο και πως του είχε ζητήσει να εντοπίσει σημεία στα οποία φοβόταν πως μεγάλες πέτρες είχαν μετατοπιστεί.

 

Ο αποκλεισμός του Βέλγου έχρισε νικητή της power stage τον Όιτ Τάνακ ενώ ανέβασε όγδοο τον Καγιετάν Καγιετάνοβιτς και ένατο τον Όλιβερ Σόλμπεργκ, παρότι ο Σουηδός τιμωρήθηκε κι αυτός από τους αγωνοδίκες. Στη δική του περίπτωση για τη χρήση ενός ελαστικού επιπλέων των 26 που προβλέπονται. Ο γιος του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή έλαβε χρονική ποινή 2 λεπτών αλλά αυτή δεν επηρέασε τη θέση του.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!