F1 - Η φετινή Mercedes απέκτησε νέο προσωνύμιο για τους λάθους λόγους

F1 - Η φετινή Mercedes απέκτησε νέο προσωνύμιο για τους λάθους λόγους
Καθώς η W14 του 2023 δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα στο πρωτάθλημα της Formula 1, απέκτησε ένα αρνητικό παρατσούκλι.

Πριν ξεκινήσει η φετινή αγωνιστική σεζόν της Formula 1, στη Mercedes-AMG περίμεναν πως θα είναι σε θέση να επιστρέψουν στη διεκδίκηση των δύο τίτλων. Η πραγματικότητα αποδείχθηκε πολύ διαφορετική, καθώς η W14 ήταν αισθητά κατώτερη των κορυφαίων συνδυασμών.

Τους τελευταίους μήνες η γερμανική ομάδα προσπαθεί να αντιστρέψει την κατάσταση και έχει αναβαθμίσει σημαντικά το μονοθέσιό της. Μάλιστα προχώρησε σε αλλαγή σχεδιαστικής φιλοσοφίας και αναμένεται να προχωρήσει σε ακόμη μεγαλύτερες αλλαγές την επόμενη χρονιά.

Παρά τις αναβαθμίσεις, η W14 δεν έχει ακόμα τη δυνατότητα να παλέψει για νίκες. Οι οδηγοί δυσκολεύονται πολύ να βρουν το κατάλληλο στήσιμο, με τον Λιούις Χάμιλτον να τονίζει συνεχώς πόσο κακή είναι η αίσθηση που έχει από το πίσω μέρος του μονοθεσίου. Ο καλύτερος τερματισμός της ομάδας είναι δύο δεύτερες θέσεις σε Αυστραλία και Ισπανία χάρη στον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή. Με το μονοθέσιο να μην αποδίδει τα αναμενόμενα, πλέον αυτό δέχεται… λεκτικές επιθέσεις.

Ο τηλεσχολιαστής του Sky Sports, Μάρτιν Μπραντλ, σχολίασε στο προσωπικό του blog τα τελευταία τεκταινόμενα της Formula 1 και έκανε ένα ενδιαφέρον σχόλιο για την W14: «Στο πρώτο μέρος της σεζόν η Aston Martin ήταν αυτή που κυνηγούσε τη Red Bull, αλλά είτε έχουν χάσει θέσεις από πλευράς εξέλιξης, είτε κάτι πήγε λάθος με τις αναβαθμίσεις που έχουν φέρει. Μπορεί να ισχύουν και τα δύο, όμως στους τελευταίους αγώνες έχουν χάσει έδαφος. Η Mercedes από τη μεριά της προσπαθεί να βελτιώσει το μονοθέσιό της. Πλέον το μονοθέσιο αποκαλείται “Diva 2.0” και μερικές φορές έχει εξαιρετικό ρυθμό. Όμως το αδύναμο σημείο του είναι η οδηγησιμότητά του. Η Ferrari επίσης κατάφερε να βελτιώσει κάπως την SF-23 και απέδωσε πολύ καλά στην Αυστρία».

Mercedes W14

Όμως η ομάδα που έχει εντυπωσιάσει τον Μπράντλ δεν είναι άλλη από τη McLaren: «Η McLaren ήταν ξεκάθαρα πολύ γρήγορη στις τρομακτικές και απαιτητικές στροφές του Σίλβερστον στα χέρια του Λάντο Νόρις και του εντυπωσιακού πλέον Όσκαρ Πιάστρι. Τώρα στο πάρτι του Μαξ θέλουν να μπουν οι Williams και Alpine».

Φωτογραφίες: Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!