F1 - Η Williams πήρε κορυφαίο τεχνικό από την Alpine

F1 - Η Williams πήρε κορυφαίο τεχνικό από την Alpine
H βρετανική ομάδα προχώρησε σε μία πολύ μεγάλη μετεγγραφή από αντίπαλη ομάδα για την ενίσχυση του τεχνικού της τμήματος στο Γκρόουβ.

Παρά τις αλλαγές στα διοικητικά εντός της χειμερινής περιόδου, η Williams Racing κατάφερε να αξιοποιήσει στο έπακρο την FW45 έως τώρα στη φετινή σεζόν της Formula 1. Το μονοθέσιο αποδείχθηκε ικανό να διεκδικεί βαθμούς και αυτό την έχει βοηθήσει ώστε από ουραγός, να γίνει ομάδα του midfield.

Στο εργοστάσιο του Γκρόουβ γίνεται προσπάθεια τους τελευταίους μήνες να εκσυγχρονιστούν οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός της ομάδας. Παράλληλα, γίνονται προσλήψεις προσωπικού σε σημαντικά πόστα. Εδώ και μήνες η Williams ήταν δίχως επικεφαλής του τεχνικού τμήματος, έπειτα από την αποχώρηση του τεχνικού διευθυντή Φρανσουά-Χαβιέ Ντεμεσόν και του επικεφαλής της ομάδας Γιοστ Κάπιτο.

Η Williams ανακοίνωσε πως η θέση αυτή θα καλυφθεί σύντομα από τον Πατ Φράι, ο οποίος θα παίρνει μετεγγραφή από την Alpine. Ο Βρετανός αποχώρησε από τη γαλλική ομάδα, μαζί με κορυφαία στελέχη όπως ο Ότμαρ Σαφνάουερ και ο Άλαν Περμέιν. Ο Φράι έγινε μέλος της ομάδας του Ένστον το 2020 και αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα στη Williams την 1η Νοεμβρίου.

Ο Φράι ξεκίνησε την καριέρα του στη Formula 1 το 1987 και έχει εργαστεί για κορυφαίες ομάδες όπως οι Benetton, McLaren, Ferrari. Μάλιστα στην ομάδα του Ουόκινγκ έχει εργαστεί τις περιόδους 1993-2009 και 2017-2019.

Σε ανακοίνωσή της, η Williams ανέφερε:

«Η Williams ανακοινώνει την απόκτηση του Πατ Φράι γοα το ρόλο του διευθυντή του τεχνικού τμήματος. Με μία λαμπρή καριέρα τριών δεκαετιών στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, ο Πατ φέρνει στην ομάδα τεράστια εμπειρία και εξειδίκευση στο νέο του ρόλο, ενισχύοντας την τεχνική ηγεσία της ομάδας».

Φωτογραφίες: Williams

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!