WRC, Ράλλυ Φινλανδίας: Δράμα για την M-Sport Ford, εγκατέλειψαν Τάνακ και Λουμπέ (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
WRC, Ράλλυ Φινλανδίας: Δράμα για την M-Sport Ford, εγκατέλειψαν Τάνακ και Λουμπέ (vid)
Οι δύο εργοστασιακοί οδηγοί της ομάδας είδαν τις ελπίδες τους για ένα θετικό αποτέλεσμα να εξανεμίζονται μόλις στην 3η ειδική διαδρομή του αγώνα.

Απίστευτη κακοτυχία για την M-Sport Ford το πρωί της Παρασκευής στο Ράλλυ Φινλανδίας. Μόλις στην 3η ειδική διαδρομή του αγώνα (και δεύτερη της ημέρας) τόσο ο Οτ Τάνακ όσο και ο Πιερ-Λουί Λουμπέ υποχρεώθηκαν σε εγκατάλειψη.

Αρχικά ο Εσθονός (που προηγείτο στο Ράλλυ Φινλανδίας το βράδυ της Πέμπτης) είχε επαφή σε κάποια πέτρα που εξείχε, τρυπώντας την προστατευτική ποδιά του Puma Rally1. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο κινητήρας έσβησε και ο Τάνακ συνέχισε για λίγα χιλιόμετρα σε λειτουργία EV, πριν εγκαταλείψει.

Στην ίδια ειδική ο Λουμπέ χτύπησε με το πίσω αριστερό μέρος του αυτοκινήτου σε δέντρο, καταστρέφοντας την ανάρτηση του Puma Rally1. Όπως ενημέρωσε η ομάδα του, ο Τάνακ δεν θα συνεχίσει το Σάββατο, καθώς η ζημιά είναι σημαντική.

Μετά την ολοκλήρωση της 4ης ειδικής διαδρομής, ο Κάλε Ροβάνπερα προηγείται με διαφορά 3,6 δλ. του Έλφιν Έβανς (αμφότεροι με Toyota GR Yaris Rally1).

Δείτε στα ακόλουθα βίντεο τα συμβάντα με τους Τάνακ και Λουμπέ.

Photo Credits: M-Sport

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!