WRC, Ράλλυ Φινλανδίας: Νίκη του Έβανς και τώρα τα βλέμματα στο Ακρόπολις (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
WRC, Ράλλυ Φινλανδίας: Νίκη του Έβανς και τώρα τα βλέμματα στο Ακρόπολις (vid)
O 34χρονος Ουαλός σημείωσε τη δεύτερη νίκη της καριέρας του στην Φινλανδία και 7η συνολικά σε αγώνα του WRC.

Οδηγώντας γρήγορα, χωρίς όμως να παίρνει αχρείαστα ρίσκα, ο Έλφιν Έβανς έφθασε στη νίκη στο Ράλλυ Φινλανδίας, 9ο γύρο του φετινού WRC. Ο 34χρονος οδηγός της Toyota Gazoo Racing τέθηκε επικεφαλής του αγώνα την Παρασκευή, όταν εγκατέλειψε ο teammate του, Κάλε Ροβάνπερα.

Τη θέση αυτή τη διατήρησε με σχετική ευκολία από τον Τιερί Νεβίλ της Hyundai Motorsport (+39,1 δευτερόλεπτα). Μάλιστα ο Έβανς ήταν ταχύτερος και στην Power Stage, κερδίζοντας τους 5 επιπλέον βαθμούς. Πρόκειται για την 7η νίκη του Ουαλού σε ράλλυ του WRC και δεύτερο στην Φινλανδία, μετά την επικράτησή του εκεί το 2021.

Για μία θέση στο βάθρο μονομάχησαν μέχρι τέλους οι Τακαμότο Κατσούτα (Toyota) και Τέμου Σούνινεν (Hyundai), με τον Ιάπωνα να είναι αυτός που τερμάτισε 3ος (στα 4,3 δευτερόλεπτα η μεταξύ τους διαφορά). Και οι δύο μας χάρισαν εντυπωσιακές στιγμές, όπως αυτή του Σούνινεν.

Θετικές εντυπώσεις άφησε ο επικεφαλής της Toyota Gazoo Racing WRT, Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, ο οποίος τερμάτισε στην 5η θέση, συμμετέχοντας σε αγώνα του WRC για πρώτη φορά από το 2020.

Στη βαθμολογία ο Ροβάνπερα παραμένει επικεφαλής, όμως ο Έβανς μείωσε τη διαφορά στους 25 βαθμούς (170 έναντι 145). Στους κατασκευαστές η Toyota έχει 378 βαθμούς, έναντι 311 της Hyundai και 205 της M-Sport Ford.

Πλέον υπάρχει διακοπή για έναν μήνα, πριν πληρώματα και μηχανικοί έρθουν στην Ελλάδα για το ΕΚο Ράλλυ Ακρόπολις (7-10 Σεπτεμβρίου).

Ράλλυ Φινλανδίας

Photo Credits: Toyota Gazoo Racing/Hyundai Motorsport

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!