Ο Τζον ΜακΓκίνες «λιώνει» μια παλιά Honda VFR800 στην πίστα (vid)

Κώστας Παστρίμας
Ο Τζον ΜακΓκίνες «λιώνει» μια παλιά Honda VFR800 στην πίστα (vid)
Ο θρύλος των αγώνων Road Racing αποφάσισε να κάνει track day με μια «γριά» Honda

Η Honda VFR 800 ήταν μια από τις πιο ολοκληρωμένες μοτοσικλέτες που κατασκευάστηκαν ποτέ. Το sport touring της Honda είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που του χάριζαν κορυφαίες επιδόσεις, άνεση στο ταξίδι εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά καλύπτοντας ένα τεράστιο εύρος των αναγκών του αναβάτη.

Πλέον η Honda VFR800 έχει σταματήσει να παράγεται, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις έχει αποδείξει ότι ακόμα αποτελεί μια από τις ταχύτερες μοτοσικλέτες. Απόδειξη αυτού είναι το βίντεο που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τον θρύλο των αγώνων Road Racing Τζον ΜακΓκίνες να οδηγεί μια VFR800 στην πίστα Σνέτερτον της Μεγάλης Βρετανίας.

Honda

Η μοτοσικλέτα είναι μοντέλο του 2001 και στο οδόμετρο έχει γράψει περισσότερα από 160.000 χιλιόμετρα. Ο V4 κινητήρας με την τεχνολογία V-Tec αποδίδει 110 ίππους, ενώ στην πίστα κατάφερε να πετύχει πολλές φορές ταχύτητα 212 χλμ./ώρα στην ευθεία της πίστας

 

Το εντυπωσιακό είναι ότι στα χέρια του έμπειρου αναβάτη η VFR800 τα έβαλε με πολύ σύγχρονες μοτοσικλέτες όπως οι Kawasaki ZX-10R και BMW S1000RR. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο Τζον ΜακΓκίνες δεν είχε οδηγήσει ποτέ στην ζωή του την συγκεκριμένη μοτοσικλέτα της Honda.

Δείτε τον ΜακΓκίνες με την VFR800.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!