Νεβίλ στο Gazzetta για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: «Θα προσπαθήσουμε να επαναλάβουμε το 1-2-3 που κάναμε το 2022»

Κώστας Μπιτσικώκος
Νεβίλ στο Gazzetta για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: «Θα προσπαθήσουμε να επαναλάβουμε το 1-2-3 που κάναμε το 2022»
O οδηγός της Hyundai και νικητής του περσινού αγώνα στην Ελλάδα μίλησε στο gMotion by Gazzetta για τις προσδοκίες του από το φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Το Ράλλυ Ακρόπολις του 2022 ήταν μαγικό για τη Hyundai Motorsport, καθώς όχι μόνο κέρδισε τον αγώνα αλλά οι οδηγοί της κατέλαβαν και τα τρία σκαλιά του βάθρου. Ο Τιερί Νεβίλ είχε επικρατήσει πέρυσι στην Ελλάδα και φέτος θέλει να επαναλάβει την επιτυχία του.

Ο 35χρονος Βέλγος προέρχεται από τις δεύτερες θέσεις σε Εσθονία και Φινλανδία, που του επέτρεψαν να παραμείνει σε απόσταση 36 βαθμών από την κορυφή του σχετικού πίνακα. Ο Νεβίλ μίλησε αποκλειστικά στο gMotion by Gazzetta για το φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και πόσο δύσκολο θα είναι να τερματίσει και φέτος στην πρώτη θέση.

Έρχεσαι στην Ελλάδα μετά τη 2η θέση στη Φινλανδία που σου επέτρεψε να μειώσεις τη διαφορά από την κορυφή της βαθμολογίας κατά 22 βαθμούς. Πόσο έχει ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σου;

Προφανώς, ένα καλό αποτέλεσμα σου δίνει πάντα μία τόνωση. Γενικά πάντως, το σημαντικότερο για εμάς είναι να βλέπουμε ότι η απόδοση του i20 N Rally1 βελτιώνεται στους γρήγορους αγώνες. Και ότι καταφέραμε να έχουμε καλή ταχύτητα στην Εσθονία και τη Φινλανδία. Ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση μας δίνει το γεγονός ότι ήμασταν ανταγωνιστικοί στην Ελλάδα τα δύο προηγούμενα χρόνια. Και ότι ήμασταν καλύτεροι από την Toyota. Οπότε ελπίζουμε να το επιβεβαιώσουμε και φέτος.

Πέρυσι νίκησες στην Ελλάδα και η Hyundai πανηγύρισε ένα μοναδικό 1-2-3. Ποιος είναι ο φετινός σου στόχος στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις;

Ο στόχος μας είναι πάντα να βελτιωνόμαστε. Προφανώς δεν είναι εφικτό ένα καλύτερο αποτέλεσμα από το περσινό. Θα είναι δύσκολο να επαναλάβουμε το 1-2-3 του 2022, όμως θα προσπαθήσουμε για να το πετύχουμε. Πιστεύω ότι οι teammates μου θα έχουν και φέτος ισχυρή παρουσία. Θα είμαστε δυνατοί ως ομάδα. Ανυπομονούμε για το Ράλλυ Ακρόπολις, είναι ένας αγώνας που μου αρέσει. Είναι ένα ράλλυ που πάντα απολαμβάνω και έχω ανέβει αρκετές φορές στο βάθρο των νικητών.

Τιερί Νεβίλ

Photo Credits: Hyundai Motorsport

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!