EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Το διπλό πέρασμα από το Λουτράκι

Πάνος Σεϊτανίδης
EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Το διπλό πέρασμα από το Λουτράκι
Ενόψει της φετινής εκδοχής του εθνικού μας αγώνα σας παρουσιάζουμε μία προς μία τις διαδρομές του.

Η αντίστροφη μέτρηση για το φετινό, επετειακό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, πλησιάζει. Και καθώς κάθε λάτρης της ταχύτητας στην Ελλάδα ετοιμάζεται να πάρει τα… βουνά, σας παρουσιάζουμε μία προς μία τις ειδικές διαδρομές του Εθνικού μας αγώνα.

Η πρώτη πραγματική, παραδοσιακή ακροπολική δοκιμασία, έρχεται το πρωί της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου. Με μία ειδική διαδρομή που θα διεξαχθεί εις διπλούν!

ΕΔ2/4 Λουτράκι

Μήκος: 18.19 km
Κλείσιμο διαδρομής: 05.26
Πρώτο αυτοκίνητο: 08.23/12.19

Περιγραφή

Δεν έχουμε τυχαία μόνο μία ώρα για κλείσιμο διαδρομής, παρότι η ειδική είναι επαναλαμβανόμενη. Αυτό συμβαίνει επειδή δρόμος θα παραμείνει κλειστός ανάμεσα στα δύο περάσματα! Αυτά αφορούν μία αρκετά τεχνική διαδρομή, που ξεκινά επί ασφάλτου, μέσα στον οικισμό «Νέα Πολιτεία». Μετά από περίπου 1,40 km σκληρού οδοστρώματος, φτάνει στη διασταύρωση των «δέντρων», όπου συνεχίζει αριστερά, ανηφορικά. Μετά από 3 χιλιόμετρα, στη διασταύρωση προς Πράθι, τα πληρώματα θα κατευθυνθούν δεξιά, σε ένα εξαιρετικά φαρδύ και ευχάριστο οδηγικά κομμάτι, μήκους 3.60 km, μέχρι να «μπει» σε άσφαλτο. Μετά από 2,8 πολύ γρήγορα κατηφορικά ασφάλτινα χιλιόμετρα, μπαίνει ξανά στο χώμα για το τελευταίο, ιδιαίτερα κλειστό κομμάτι μέχρι τον τερματισμό, στην αρχή της ασφάλτου, αμέσως μετά την είσοδο του «ΧΥΤΑ».

Ο χάρτης της ειδικής διαδρομής Λουτράκι

 

Πρόσβαση

Στο acropolisrally.gr είναι διαθέσιμες όλες οι επιλογές για προσβάσεις θεατών στην εν λόγω ειδική διαδρομή. Μάλιστα προτείνονται τέσσερις! Δείτε περισσότερα πατώντας εδώ.

Φωτογραφία: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!