EKO Ράλλυ Ακρόπολις: H ειδική διαδρομή «Λιβαδειά»

Πάνος Σεϊτανίδης
EKO Ράλλυ Ακρόπολις: H ειδική διαδρομή «Λιβαδειά»
Ενόψει της φετινής εκδοχής του εθνικού μας αγώνα σας παρουσιάζουμε μία προς μία τις διαδρομές του.

Η αντίστροφη μέτρηση για το φετινό, επετειακό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις έχει αρχίσει. Και καθώς κάθε λάτρης της ταχύτητας στην Ελλάδα ετοιμάζεται να πάρει τα… βουνά, σας παρουσιάζουμε μία προς μία τις ειδικές διαδρομές του Εθνικού μας αγώνα.

Συνέχεια με την πέμπτη ειδική διαδρομή, αυτή της Λιβαδειάς, που διεξάγεται μία φορά κι αυτή το απόγευμα της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου. Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτή.

ΕΔ5 Λιβαδειά

Μήκος: 21.03 km
Κλείσιμο διαδρομής: 12.09
Πρώτο αυτοκίνητο: 15.12

Περιγραφή

Τα πρώτα 5,6 χιλιόμετρα αποτελούσαν παλαιότερα την ειδική διαδρομή που ξέραμε ως «Ευαγγελίστρια». Αυτό το τμήμα έχει πολύ καλό οδόστρωμα, ωστόσο, επειδή στην πορεία έχει ασφαλτοστρωθεί, η ειδική στρίβει αριστερά και περνώντας μέσα από δύο παλιά λατομεία μαρμάρου φτάνει και διασχίζει την άσφαλτο της Αγ. Άννας. Από εκεί ξεκινάει ένα φαρδύ και γρήγορο κομμάτι, που μετά από 4,2 χιλιόμετρα στρίβει δεξιά σε δασικό και πιο στενό δρόμο. Μετά από άλλα 4,2 χιλιόμετρα τερματίζει σχεδόν 1,7 χλμ. πριν από το χωριό του Ελικώνα.

 

Προσβάσεις θεατών

Η οργάνωση του αγώνα προτείνει δύο προσβάσεις, αμφότερες εύκολα προσιτές με Ι.Χ. Η πρώτη είναι κινούμενοι στο δρόμο Θήβας-Λιβαδειάς, όπου στρίβετε αριστερά προς «Αγ. Τριάδα», «Αγ. Άννα» και «Δόμβραινα». Σε 2,0 χλμ. στρίβετε αριστερά και σε 5,77 χλμ. μπαίνετε στο χωριό «Αγ. Τριάδα», το οποίο διασχίζετε. Σε 1,84 χλμ. από την έξοδο του χωριού, όπου ξεθωριασμένη πινακίδα, στρίβετε αριστερά, σε άσφαλτο. Σε 4,94 χλμ. (πλατάνια) στρίβετε δεξιά, σε χωματόδρομο. Σε 1,38 χλμ. φτάνετε στο 5,62 χλμ. της ε.δ.

Ο χάρτης της ΕΔ5 του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Όσο για τη δεύτερη πρόσβαση, κινούμενοι στο δρόμο Θήβας-Λιβαδειάς, στρίβετε αριστερά προς «Αγ. Τριάδα», «Αγ. Άννα» και «Δόμβραινα». Σε 2,0 χλμ. στρίβετε αριστερά και σε 5,77 χλμ. μπαίνετε στο χωριό «Αγ. Τριάδα» το οποίο διασχίζετε. Σε 2,85 χλμ. φτάνετε στο 12,78 χλμ. της ειδικής, στο σημείο που η διαδρομή διασχίζει την άσφαλτο και συνεχίζει προς τον Ελικώνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!