EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Το διπλό πέρασμα από την «Παύλιανη»

Πάνος Σεϊτανίδης
EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Το διπλό πέρασμα από την «Παύλιανη»
Ενόψει της φετινής εκδοχής του εθνικού μας αγώνα σας παρουσιάζουμε μία προς μία τις διαδρομές του.

Η ώρα να πάρουμε τα βουνά πλησιάζει και όπως κάθε μέρα, συνεχίζουμε να σας παρουσιάζουμε μία προς μία τις ειδικές διαδρομές του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023. Το μήκος τους, τα ωράριά τους, τα χαρακτηριστικά τους για τα πληρώματα αλλά και τις προσβάσεις για τους θεατές.

Συνέχεια με το σκηνικό του Σαββάτου και την «Παύλιανη», που διεξάγεται δις στο πρωινό σκέλος του Σαββάτου 9 Σεπτεμβρίου. Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτή.

ΕΔ7/10 Παύλιανη

Μήκος: 24.25 km
Κλείσιμο διαδρομής: 04.05/11.05
Πρώτο αυτοκίνητο: 07.08/14.08

Περιγραφή

Η πλέον κλασική Ακροπολική ειδική διαδρομή επιστρέφει στο πρόγραμμα του αγώνα. Ξεκινάει με σχετικά γρήγορο κομμάτι σε κάπως σκληρή επιφάνεια, για να φτάσει στην «Πυρά Ηρακλέους» μετά από περίπου 7 χιλιόμετρα.

Οι χάρτες της ειδικής Ελάτεια

Άλλα 2 πιο μετά, συναντά την «Καταβόθρα», περιοχή που προσφέρεται για camping και παρακολούθηση πολύ μεγάλου κομματιού, με πάρα πολύ υψηλές ταχύτητες. Μετά από αυτό το σημείο η διαδρομή μπαίνει μέσα στο δάσος και ακολουθεί το πιο στενό και με αλλεπάλληλες στροφές κομμάτι ολόκληρου του αγώνα, πριν τερματίσει λίγο πάνω από το Μαυρολιθάρι. Λόγω στενότητας του δρόμου, η διαδρομή θα είναι κλειστή στην κυκλοφορία από το χωριό Μαυρολιθάρι έως τον τερματισμό.

 

Προσβάσεις θεατών

Η οργάνωση του αγώνα προτείνει τρεις επιλογές για πρόσβαση στην Παύλιανη. Μπορείτε να τις δείτε πατώντας εδώ.

Πρέπει να σημειωθεί πως αφορούν και προσβάσεις που μπορείτε να μπείτε άνετα με Ι.Χ. αλλά και πιο… απαιτητικούς δρόμους. Κάθε μία, έχει και διαφορετικό βαθμό δυσκολίας.

Φωτογραφία: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!