EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Η ειδική «Ελευθεροχώρι» που θα γίνει εις διπλούν

Πάνος Σεϊτανίδης
EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Η ειδική «Ελευθεροχώρι» που θα γίνει εις διπλούν
Ενόψει της φετινής εκδοχής του εθνικού μας αγώνα σας παρουσιάζουμε μία προς μία τις διαδρομές του.

Πλέον μετράμε μόλις μερικά 24ωρα ώσπου τα 72 πληρώματα που συμμετέχουν στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα ανέβουν στη ράμπα της εκκίνησης κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Κι εμείς, συνεχίζουμε την παρουσίαση όλων των ειδικών διαδρομών του Εθνικού μας αγώνα. Το μήκος τους, τα ωράριά τους, τα χαρακτηριστικά τους για τα πληρώματα αλλά και τις προσβάσεις για τους θεατές.

Το σκέλος του Σαββάτου 9 Σεπτεμβρίου είναι το σκέλος των… επαναλαμβανόμενων ειδικών. Ανάμεσά τους και το Ελευθεροχώρι. Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτή τη διαδρομή.

ΕΔ9/12 Ελευθεροχώρι

Μήκος: 18.09 km
Κλείσιμο διαδρομής: 07.59/14.59
Πρώτο αυτοκίνητο: 11.05/18.05

Περιγραφή

Άλλη μία κλασική ακροπολική ειδική, που ξεκινάει έξω από το Ελευθεροχώρι, ανηφορίζει σχετικά γρήγορα μέχρι την πρώτη λίμνη (η οποία δεν έχει νερό) και μετά μπαίνει στο δάσος, σε ένα πολύ στενό κομμάτι μέχρι τη διασταύρωση της Δριμαίας. Από εκεί ο δρόμος γίνεται πάρα πολύ γρήγορος μέχρι το ύψος της δεύτερης λίμνης (χωρίς νερό). Μετά από περίπου 1,5 χιλιόμετρο γίνεται και πάλι πολύ στενός.

 

Προσβάσεις θεατών

Η οργάνωση του αγώνα προτείνει δύο επιλογές για πρόσβαση στο Ελευθεροχώρι. Αμφότερες δεν είναι παιχνιδάκι. Η πρώτη έχει μέτριο έως μεγάλο βαθμό δυσκολίας Aπό τη Λαμία με κατεύθυνση πρoς Αθήνα, στην Εθνική Οδό βγαίνετε στην έξοδο προς Άμφισσα-Μπράλο, όπου υπάρχει σταθμός διοδίων. Σε 160 μέτρα στρίβετε δεξιά προς Πάτρα-Δελφούς-Άμφισσα. Σε 12,5 χιλιόμετρα, στη διασταύρωση που αριστερά οδηγεί προς Ελευθεροχώρι, συνεχίζετε ευθεία και σε 2,63 χιλιόμετρα, μετά από δεξιά στροφή, «αφήνετε» δεξιά διασταύρωση προς Σκαμνό-Οίτη-Παύλιανη. Σε 5,6 χλμ. στρίβετε αριστερά προς Λιβαδειά. Σε άλλα 2,9 στρίβετε αριστερά προς Παλαιοχώρι. Σε 800 μέτρα στην διασταύρωση στρίβετε δεξιά και σε 200 μέτρα και πάλι δεξιά. Σε 400 μέτρα, εμπρός από το κοιμητήριο η επιφάνεια γίνεται χώμα. Σε 600 μ., στη διασταύρωση στρίβετε αριστερά. Σε 1,80 χιλιόμετρα στρίβετε δεξιά (ανηφορικός δρόμος) και σε 6 χιλιόμετρα φτάνετε στο 3,9 χλμ. της ειδικής, στη λίμνη.

Οι χάρτες της ειδικής διαδρομής Ελευθεροχώρι

Πατήστε εδώ για πλοήγηση.

Όσο για τη δεύτερη πρόσβαση, είναι μέτριας δυσκολίας. Από τις Θερμοπύλες κατευθύνεστε προς Ανάβρα. Περνάτε μέσα από το χωριό και μηδενίζετε εμπρός από το τελευταίο σπίτι στην έξοδό του (στα δεξιά, με παιδική χαρά). Σε 3,45 χιλιόμετρα (αριστερή στροφή - γαλάζιο προσκυνητάρι), στρίβετε δεξιά στον ανηφορικό χωματόδρομο. Σε 3,2 χιλιόμετρα στρίβετε αριστερά και σε 1,17 χλμ. φτάνετε στο 12.99 χλμ. της ειδικής διαδρομής.

Πατήστε εδώ για πλοήγηση.

Φωτογραφία: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!