EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Η ειδική «Γραμμένη» που κλείνει την αυλαία

Πάνος Σεϊτανίδης
EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Η ειδική «Γραμμένη» που κλείνει την αυλαία
Ενόψει της φετινής εκδοχής του εθνικού μας αγώνα σας παρουσιάζουμε μία προς μία τις διαδρομές του.

Έφτασε η μεγάλη ώρα! Αύριο, τα 72 πληρώματα που συμμετέχουν στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα ανέβουν στη ράμπα της εκκίνησης κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Κι εμείς, ολοκληρώνουμε αυτό το «ταξίδι» ανά την Ελλάδα με την παρουσίαση όλων των ειδικών διαδρομών του Εθνικού μας αγώνα. Το μήκος τους, τα ωράριά τους, τα χαρακτηριστικά τους για τα πληρώματα αλλά και τις προσβάσεις για τους θεατές.

Το σκέλος της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί με την ειδική «Γραμμένη». Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτή τη διαδρομή που θα γίνει εις διπλούν, με το δεύτερο πέρασμα να αποτελεί και την Power Stage που δίνει επιπλέον βαθμούς στους πρώτους πέντε της κατάταξης.

Μία διαδρομή, το μήκος της οποίας μειώθηκε πριν από μερικές ώρες, λόγω της κατάστασης του δρόμου από τη βροχόπτωση. Συγκεκριμένα, από τα 19.77 km όπως ήταν προγραμματισμένο, έπεσε στα 9 km.

ΕΔ14/15 Γραμμένη + Wolf Power Stage

Μήκος: 9 km (Κι όχι 19.77 km όπως ήταν προγραμματισμένο)
Κλείσιμο διαδρομής: 06.59
Πρώτο αυτοκίνητο: 10.05/13.15

 

Περιγραφή

Ίσως η πιο τεχνική και απαιτητική ειδική διαδρομή του φετινού αγώνα. Είναι κυρίως ανηφορική, με λίγα κατηφορικά κομμάτια, σχετικά στενή (εξαιρουμένων των τελευταίων τριών χιλιομέτρων), με πολλά άλματα. Λόγω της μείωσης του συνολικού της μήκους λόγω της κατάστασης των δρόμων, η εκκίνηση της ειδικής θα είναι στο 10.77 χιλιόμετρο του αρχικού μήκους της.

Οι χάρτες της τελευταίας ειδικής του Ακρόπολις

Λίγο πριν τον τερματισμό έχει ένα εντυπωσιακό διπλό άλμα, αλλά δυστυχώς με περιορισμένο χώρο για θεατές. Η απονομή μετά τον τερματισμό της Power Stage θα γίνει στην πλατεία του χωριού Καλαμάκι, λίγο μετά το Stop της ειδικής.

Προσβάσεις θεατών

Η οργάνωση του αγώνα πρότεινε έξι (!) επιλογές για πρόσβαση στην εν λόγω ειδική διαδρομή. Τρεις από αυτές για δρόμους εύκολα προσβάσιμους με Ι.Χ. και άλλους τρεις μεγαλύτερης δυσκολίας όπου συνιστάται η χρήση SUV.

Προσοχή: Ο δύο πρώτες αφορούν κομμάτι που τέθηκε πλέον εκτός ενώ η τρίτη οδηγεί ουσιαστικά στο κομμάτι που θα είναι πλέον η έναρξη της ειδικής. Και φυσικά, λάβετε υπόψη πως η κατάσταση των δρόμων και στις προσβάσεις, δεν θα είναι η καλύτερη λόγω της κακοκαιρίας. Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες και πλοήγηση.

Ο Αντρέας Μίκελσεν στο Ακρόποπολις του 2021

Φωτογραφία: Acropolis Rally

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!