ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Να πάρω ομπρέλα; Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Κώστας Μπιτσικώκος
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Να πάρω ομπρέλα; Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού
Οι αναγνωρίσεις των ειδικών διαδρομών έχουν επηρεαστεί από τις έντονες βροχοπτώσεις. Τι καιρό όμως θα κάνει το τριήμερο Παρασκευή-Κυριακή; Η μετεωρολόγος Χριστίνα Ρήγου έχει τις απαντήσεις.

H κακοκαιρία Daniel συνεχίζει να πλήττει αρκετές περιοχές της χώρας με καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις. Πλέον κινείται νοτιότερα προς την Λαμία, που είναι και φέτος το κέντρο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Ήδη έχουν γίνει αλλαγές από τους διοργανωτές τόσο στο πρόγραμμα αναγνωρίσεων όσο και στην ειδική διαδρομή Γραμμένη της Κυριακής 10/9.

Απευθυνθήκαμε στην Μαθηματικό-Μετεωρολόγο του MEGA κα Χριστίνα Ρήγου για την πρόγνωση του καιρού κατά το τριήμερο Παρασκευή-Κυριακή στις περιοχές όπου θα διεξαχθούν οι ειδικές διαδρομές του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Όπως μας είπε, ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί και τοπικές βροχές μικρής έντασης προβλέπονται για Παρασκευή και Κυριακή.

Όσοι επισκεφθούν τις ειδικές διαδρομές, μαζί με την ομπρέλα θα πρέπει να έχουν αδιάβροχο και σίγουρα γαλότσες, καθώς η συγκέντρωση λάσπης είναι μεγάλη σε αρκετά σημεία. Επίσης θα πρέπει να προσέξουν ώστε το όχημά τους να μην κολλήσει στην λάσπη.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Χριστίνα Ρήγου, Μαθηματικό-Μετεωρολόγο MEGA:

Την Παρασκευή προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις και μικρά διαστήματα με ήλιο αρχικά. Βροχές μικρής έντασης και τοπικές θα σημειωθούν στο κομμάτι της διαδρομής από Βίλια ως και Λαμία. Μέχρι το απόγευμα θα έχουν σταματήσει. Ισχυροί θα είναι οι άνεμοι που θα πνέουν στην περιοχή, μέχρι 6 και στα όρια Αττικής και Βοιωτίας 7 μποφόρ.

Το Σάββατο τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή γύρω από το Παρνασσό προβλέπεται συννεφιά, με πιθανότητα να βρέξει τοπικά. Όσο πλησιάζει το μεσημέρι τα διαστήματα με ήλιο θα γίνονται μεγαλύτερα. Ήπιοι άνεμοι θα πνέουν στην κεντρική Στερεά 3-4 μποφόρ.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη διαδρομή. Προβλέπεται ηλιοφάνεια καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς βροχοπτώσεις. Ασθενείς άνεμοι θα πνέουν εντάσεως 2-3 μποφόρ.

Χριστίνα Ρήγου

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!