Αυτή είναι η νέα BMW F900 GS (vid)

Κώστας Παστρίμας
Αυτή είναι η νέα BMW F900 GS (vid)
Η BMW παρουσίασε την καινούρια F900 GS η οποία έρχεται με χωμάτινη φιλοσοφία να μπει σφήνα στην κατηγορία των μεσαίων off-road adventure.

Η BMW Motorrad μας είχε προετοιμάσει για ένα καινούριο μοντέλο στην οικογένεια των GS της, τελικά όμως μας παρουσίασε τρεις καινούριες μοτοσικλέτες. Πρόκειται για την F800 GS που είναι η πιο all-around έκδοση με χυτές ζάντες και 87 ίππους, την F900 GS Adventure μια μοτοσικλέτα με μεγάλες δυνατότητες ταξιδιού και 105 ίππους και την F900 GS με προσανατολισμό στην περιπέτεια και το χώμα.

Τόσο η F800GS όσο και η F900GS Adventure ουσιαστικά έρχονται να αντικαταστήσουν υπάρχοντα μοντέλα (F750GS και F850GS Adventure), ωστόσο η F900GS είναι εντελώς καινούρια. Η μοτοσικλέτα ξεκαθαρίζει με το καλημέρα ότι είναι κατασκευασμένη για αυξημένες εκτός δρόμου δυνατότητες με ενισχυμένες αναρτήσεις, μικρές διαστάσεις και ισχυρό κινητήρα.

BMW Motorrad

Το μηχανικό σύνολο της F900GS είναι δικύλινδρο σε σειρά 895 κ.εκ. (από 853 κ.εκ. της προηγούμενης έκδοσης) με απόδοση 105 ίππους και 93 Nm ροπής. Η BMW έχει φροντίσει να εξοπλίσει τον κινητήρα με πολλαπλά ηλεκτρονικά συστήματα όπως επιλογές οδήγησης, σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης ABS Pro ρυθμιζόμενο και σύστημα Dynamic Brake Control που δίνουν ελευθερία στον αναβάτη να κινηθεί απροβλημάτιστα σε όλα τα τερέν.

 

BMW Motorrad

Στις αναρτήσεις έχουμε επίσης αναβάθμιση με νέο ρυθμιζόμενο πιρούνι της Showa εμπρός και αμορτισέρ πίσω τα οποία συνεργάζονται με καινούριο πλαίσιο, ψαλίδι και υποπλαίσιο. Σοβαρή δουλειά έχει γίνει στη μείωση του βάρους η οποία έχει φτάσει τα 14 κιλά χάρη στο νέο ρεζερβουάρ, την εξάτμιση της Akrapovic, το ψαλίδι και πολλά ακόμα.

BMW Motorrad

Για να ενισχυθεί ο εκτός δρόμους χαρακτήρας της μοτοσικλέτας η BMW τοποθέτησε ειδικά μαρσπιέ και ρυθμιζόμενουw λεβιέδες, προστατευτικές χούφτες και αλουμινένια προστατευτικά. Παράλληλα, στον εξοπλισμό συναντάμε μεγάλη οθόνη TFT 6,5 ιντσών με σύστημα συνδεσιμότητας, LED προβολείς και προαιρετικά πακέτο Enduro με αναβαθμισμένες ηλεκτρονικές αναρτήσεις (Dynamic ESA) και quickshifter.

Η καινούρια BMW F900GS θα κοστίζει στην Ελλάδα 14.500 ευρώ.

Δείτε την καινούρια οικογένεια των GS.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!