MotoGP - Μιζάνο: O Μπετζέκι «έσπασε» το ρεκόρ πίστας στη δεύτερη περίοδο δοκιμών

Στάθης Κοκκορόγιαννης
MotoGP - Μιζάνο: O Μπετζέκι «έσπασε» το ρεκόρ πίστας στη δεύτερη περίοδο δοκιμών
Ο νεαρός Μάρκο Μπετζέκι της VR46 Ducati ήταν ο πρωταγωνιστής στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του MotoGP.

Η δράση συνεχίστηκε στο Grand Prix Αγίου Μαρίνου του MotoGP με το FP2 να είναι ύψιστης σημασίας για ομάδες και αναβάτες. Στη διαδικασία είδαμε να ορίζονται οι θέσεις για την αυριανή μάχη των κατατακτήριων δοκιμών, νέα ρεκόρ πίστας και εκπλήξεις στην πρώτη δεκάδα.

Ταχύτερος όλων και με νέο ρεκόρ χρόνου στο Μιζάνο ήταν ο Μάρκο Μπετζέκι της Mooney VR46. O Ιταλός στην τελευταία του προσπάθεια σημείωσε το 1:30,846 και ήταν 0,126 δευτερόλεπτα ταχύτερος του Μάβερικ Βινιάλες της Aprilia, o οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Τρίτος ήταν ο εντυπωσιακός Ντάνι Πεντρόσα, ο οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά ως έκτακτη συμμετοχή της KTM.

O Χόρχε Μαρτίν πήρε την 4η θέση, ενώ 5ος ήταν ο Λούκα Μαρίνι με τη δεύτερη μοτοσικλέτα της VR46 του Βαλεντίνο Ρόσι. Ο Μαρκ Μάρκεθ πρέπει να είναι ευχαριστημένος με την 6η θέση και την απευθείας πρόκριση στο Q2, ενώ ανακουφισμένος αισθάνεται ο Πέκο Μπανάια με την 7η ταχύτερη επίδοση, λόγω του τραυματισμού από τη Βαρκελώνη. Ο Άλεξ Μάρκεθ ήταν στην 8η θέση, ενώ την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν ο Μπραντ Μπίντερ της ΚΤΜ και ο Ραούλ Φερνάντεθ της RNF Aprilia. Οι δέκα ταχύτεροι είχαν διαφορά μεταξύ τους μόλις 0,690 δευτερόλεπτα.

Οι παραπάνω αναβάτες θα συμμετάσχουν απευθείας στο Q2 στις αυριανές κατατακτήριες δοκιμές. Στο Q1 θα παλέψουν ονόματα όπως ο νικητής του προηγούμενου Grand Prix, Αλέιξ Εσπαργκαρό, ο πρωταθλητής του 2021, Φάμπιο Κουαρταραρό, ο Τζακ Μίλερ και ο Μιγκέλ Ολιβέιρα.

Οι κατατακτήριες δοκιμές είναι προγραμματισμένες για τις 11:50 ώρα Ελλάδος το Σάββατο 9/9.

Αποτελέσματα Ελεύθερων Δοκιμών GP Αγίου Μαρίνου

FP2

Φωτογραφίες: Michelin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!