Τιμές διοδίων: Η κακοκαιρία Daniel βάζει στον... πάγο τις αυξήσεις

Κώστας Μπιτσικώκος
Τιμές διοδίων: Η κακοκαιρία Daniel βάζει στον... πάγο τις αυξήσεις
Με το θεσσαλικό κάμπο και την Αθηνών-Θεσσαλονίκης κάτω από τα νερά, οι παραχωρησιούχοι δεν προβαίνουν προς το παρόν στην αύξηση του κόστους διέλευσης από τους σταθμούς διοδίων.

Προσωρινό «STOP» στην αύξηση των τιμών διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, που ήταν προγραμματισμένη να εφαρμοστεί εντός του Σεπτεμβρίου, θέτουν οι παραχωρησιούχοι. Οι νέες τιμές επρόκειτο να ισχύσουν αρχικά από την 1η Σεπτεμβρίου, όμως δόθηκε παράταση 10 ημερών για τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου.

Όμως οι πλημμύρες από την κακοκαιρία Daniel που έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές στη Θεσσαλία και έχουν κόψει την Ελλάδα στα δύο (λόγω της συγκέντρωσης μεγάλου όγκου υδάτων στην Εθνική Οδό, στην περιοχή Γυρτώνης - Συκουρίου), οδήγησαν τις εταιρείες που λειτουργούν και διαχειρίζονται τους αυτοκινητόδρομους στην αναστολή εφαρμογής των αυξήσεων. «Λόγω των δύσκολων συνθηκών που βιώνει η χώρα μας, μετατίθεται το θέμα των διοδίων μέχρι νεωτέρας», αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Ολυμπίας Οδού.

Τον περασμένο Αύγουστο, η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά της, καθώς «χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε ενημέρωση του Υπουργού, αποφάσισαν, επιδεικνύοντας αναξιοπιστία, να προβούν σε σημαντική αύξηση των διοδίων από τον επόμενο μήνα. Προχώρησαν δε, μεταγενέστερα, σε δημοσιοποίηση της σχετικής πρόθεσης». Μάλιστα στην ανακοίνωση τονιζόταν ότι «το Δημόσιο θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που έχει για να επιτύχει την αναστολή των μονομερών ενεργειών των Εταιρειών».

Υπενθυμίζεται ότι για το 2023 δεν είχε γίνει η ετήσια τιμαριθμική αναπροσαρμογή των διοδίων, με συμφωνία της τότε ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και των παραχωρησιούχων των αυτοκινητοδρόμων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!