F1 - Η McLaren υπέγραψε οδηγό-έκπληξη για το 2024

Στάθης Κοκκορόγιαννης
F1 - Η McLaren υπέγραψε οδηγό-έκπληξη για το 2024
Από το πουθενά η βρετανική ομάδα ανακοίνωσε ένα νέο οδηγό που θα ενταχθεί στο δυναμικό της από την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Η Formula 1 επισκέφτηκε την πίστα της Σουζούκα για το Grand Prix Ιαπωνίας αυτό το αγωνιστικό τριήμερο. Πέρα από τη δράση στις εντυπωσιακές στροφές της θρυλικής διαδρομής, η μετεγγραφική κίνηση που περιμέναμε ήταν η επέκταση του συμβολαίου του Γιούκι Τσουνόντα με τη Scuderia AlphaTauri.

Ωστόσο η McLaren Racing πρόλαβε την ιταλική ομάδα καθώς επισημοποίησε αρχικά την επέκταση της συνεργασίας της με τον Όσκαρ Πιάστρι. Και δεν έμεινε εκεί, καθώς πριν τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, ανακοίνωσε τον Ρίο Χιρακάβα ως το νέο αναπληρωματικό της οδηγό για το 2024. Ο 29χρονος Ιάπωνας είναι ο εν ενεργεία παγκόσμιος πρωταθλητής του WEC με την Toyota. Επιπλέον μετρά και μία νίκη στις 24 Ώρες Λε Μαν, ενώ με έναν αγώνα για το τέλος της φετινής σεζόν, βρίσκεται μαζί με τους Μπρέντον Χάρτλεϊ και Σεμπαστιέν Μπουεμί στην κορυφή της βαθμολογίας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής.

Ρίο Χιρακάβα

«Χαίρομαι πολύ που θα είμαι μέλος της McLaren ως αναπληρωματικός οδηγός. Πρόκειται για μία συναρπαστική ομάδα και ευχαριστώ τους Ζακ Μπράουν και Αντρέα Στέλα για την ευκαιρία. Έχω ήδη γνωρίσει την ομάδα και έκανα δοκιμές στον προσομοιωτή. Είμαι ευγνώμων στην Toyota που μου επέτρεψε να έχω ρόλο οδηγού και για τις δύο ομάδες», ανέφερε ο Χιρακάβα.

Ο επικεφαλής της McLaren Racing, Αντρέα Στέλα, πρόσθεσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε μαζί μας τον Ρίο Χιρακάβα ώστε να δυναμώσει τη σύνθεση των οδηγών μας. Ευχαριστούμε την Toyota για τη συνεργασία και την άδεια που έδωσε στον Ρίο να έχει ένα νέο ρόλο, παράλληλα με τα αγωνιστικά του καθήκοντα. Ανυπομονούμε να δουλέψουμε στενά μαζί του και να τον δοκιμάσουμε στον προσομοιωτή».

Ρίο Χιρακάβα

Ο Χιρακάβα έχει γνωρίσει πολλές επιτυχίες σε πρωταθλήματα της χώρας του. Έχει κατακτήσει τίτλο στην ιαπωνική Formula 3 και στο άκρως ανταγωνιστικό Super GT, ενώ έχει ως καλύτερο αποτέλεσμα τη 2η θέση στο πρωτάθλημα μονοθεσίων Super Formula.

Φωτογραφίες: McLaren, Toyota

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!