Αυτή είναι η νέα BMW R1300GS. Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα (vid)

Κώστας Παστρίμας
Αυτή είναι η νέα BMW R1300GS. Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα (vid)
Η BMW Motorrad παρουσίασε την καινούρια R1300GS, το πιο σημαντικό μοντέλο των τελευταίων χρόνων για τους Γερμανούς.

Η ανυπομονησία έλαβε οριστικό τέλος καθώς η BMW Motorrad αποκάλυψε επίσημα πλέον την καινούρια R1300GS. Η πολυαναμενόμενη μοτοσικλέτα παρουσιάστηκε στο BMW Motorrad Welt του Βερολίνου και η εταιρεία έδειξε ξεκάθαρα το πόσο υπολογίζει αυτό το μοντέλο για μια νέα εποχή γεμάτη εμπορικές επιτυχίες.

Η νέα R1300GS είναι πραγματικά νέα σε όλα της. Στον σχεδιασμό τα πράγματα δεν θυμίζουν σε τίποτα το παρελθόν καθώς η σιλουέτα είναι σαφώς πιο μαζεμένη με πιο λεπτή ουρά, πιο λεπτή μάσκα και πιο λεπτό ρεζερβουάρ. Ο προβολέας LED Matrix εμπρός συνοδεύεται από DRL φώτα που σχηματίζουν ένα «X», ενώ ο αναβάτης έχει επιλογή ακτινωτών ή χυτών ζαντών στις εκδόσεις Touring και Off-Road.

BMW

Ο κινητήρας της νέας R1300GS εξακολουθεί φυσικά να είναι boxer, ωστόσο έχει ανέβει στα 1.300 κ.εκ. Η απόδοση είναι 145 ίπποι και 149 Nm ροπής και συνοδεύεται από πολλαπλές επιλογές οδήγησης, ρυθμιζόμενα ηλεκτρονικά συστήματα και ειδική επιλογή Enduro για χρήση στο χώμα. Αν σε ατά τα νούμερα προσθέσουμε τη μείωση κατά 12 κιλά στο βάρος της σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, τότε οι επιδόσεις σίγουρα θα είναι εξαιρετικές.

 

BMW

Οι αναρτήσεις χρησιμοποιούν τα τελευταίας γενιά συστήματα EVO Paralever και EVO Telelever και συνεργάζονται με ενισχυμένο ατσάλινο πλαίσιο με τη μετάδοση να γίνεται μέσω άξονα. Το σύστημα ανάρτησης συνοδεύεται από ένα εξελιγμένο ηλεκτρονικό σύστημα ενεργητικής ρύθμισης Dynamic Suspension Adjustment το οποίο προσαρμόζει την απόσβεση και τη σκληρότατα ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης.

BMW

Ίσως η μεγαλύτερη όμως επανάσταση που φέρνει μαζί της η νέα BMW R1300GS είναι το νέο σύστημα ραντάρ που διαθέτει. Η μοτοσικλέτα διαθέτει λοιπόν σύστημα Active Cruise Control, με σύστημα ειδοποίησης σε περίπτωση εμπρόσθιας πρόσκρουσης και σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας. Στον εξοπλισμό συναντάμε επίσης μεγάλη οθόνη TFT 6,5 ιντσών με προηγμένο σύστημα συνδεσιμότητας.

BMW Motorrad

Η νέα BMW R1300GS αναμένεται στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2023 με την τιμή της βασικής έκδοσης να έχει οριστεί στις 20.690 ευρώ.

Η νέα BMW R1300GS.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!