F1 - Πότε θα κριθεί η συμμετοχή του Ρικάρντο στο Κατάρ

F1 - Πότε θα κριθεί η συμμετοχή του Ρικάρντο στο Κατάρ
Ο Αυστραλός θέλει όσο τίποτα να επιστρέψει στη δράση στη Formula 1, ωστόσο κάτι τέτοιο αναμένεται να κριθεί σύντομα.

Μία σπάνια ευκαιρία δόθηκε στον Ντάνιελ Ρικάρντο στη φετινή σεζόν. Έπειτα από την απομάκρυνσή του από τη McLaren Racing, ο Αυστραλός βρήκε καταφύγιο στη Red Bull Racing και μόλις μετά από 10 αγώνες κλήθηκε να επιστρέψει σε ρόλο επίσημου οδηγού στη Formula 1.

Ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά, μιας και μόλις στο δεύτερο αγώνα του (στο GP Ολλανδίας) είχε ένα άσχημο ατύχημα, από το οποίο αποκόμισε τραυματισμό στον καρπό. Έκτοτε βρίσκεται στα «pits» και περιμένει να αναρρώσει, ώστε να επιστρέψει στο μονοθέσιο της Scuderia AlphaTauri.

Μιλώντας στο Perth Now, o Ρικάρντο ανέφερε το κρίσιμο τεστ που τον περιμένει τις επόμενες ημέρες και θα κρίνει τη συμμετοχή του στο Κατάρ: «Η ανάρρωσή μου είναι σε καλό στάδιο. Θα κάνω δοκιμές στον προσομοιωτή την επόμενη εβδομάδα. Είναι η πρώτη μου δοκιμασία να πω την αλήθεια, ώστε να δω που βρίσκομαι σωματικά. Μετά από αυτό θα πάρω την απόφαση για το επικείμενο αγωνιστικό τριήμερο. Ξεκάθαρα θέλω να επιστρέψω στη δράση. Όμως θα γνωρίζω στις αρχές της εβδομάδας τι θα γίνει».

Στις τάξεις της Red Bull Racing, προτιμούν ο 34χρονος να πάρει το χρόνο του και να μη βιαστεί να επιστρέψει. Ο Κρίστιαν Χόρνερ δήλωσε στο Sky Sports πως είναι αρκετά αμφίβολη η συμμετοχή του Ρικάρντο στον επόμενο αγώνα.

«Η ανάρρωσή του πηγαίνει καλά. Η θέση του είναι ασφαλής για την επόμενη σεζόν, οπότε μήπως δεν χρειάζεται να βιαστεί και να περιμένει ακόμη δύο εβδομάδες; Η πίστα στο Όστιν έχει πολλές αναπηδήσεις και μπορεί ο χρόνος μακριά από τη δράση να τον βοηθήσει να προετοιμαστεί καταλλήλως. Ξέρω πως θέλει να αγωνιστεί στο Κατάρ αλλά η απόφαση θα παρθεί αφού κάνει δοκιμές στον προσομοιωτή», είπε ο Βρετανός.

Τη θέση του στην AlphaTauri έχει καλύψει πανάξια ο Λίαμ Λόσον. Ο Νεοζηλανδός έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του στην πίστα και έχει μάλιστα καλύτερο τερματισμό την 9η θέση στη Σιγκαπούρη.

Φωτογραφίες: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!