H Aston Martin μπαίνει στην κατηγορία hypercar των Αγώνων Αντοχής (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
H Aston Martin μπαίνει στην κατηγορία hypercar των Αγώνων Αντοχής (vid)
Η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε θα κυνηγήσει τη νίκη στη μεγάλη κατηγορία του 24ωρου αγώνα Λε Μαν το 2025.

Φουλ επίθεση από την Aston Martin που μετά την εμπλοκή της στον μαγικό κόσμο της Formula 1, ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στον κορυφαία κατηγορία των Αγώνων Αντοχής, με την αγωνιστική βερσιόν του απόλυτου hypercar της που ακούει στο όνομα “Βαλκυρία”.

Συγκεκριμένα, με την πιο ακραία εκδοχή της, την Valkyrie AMR Pro. Μεγάλος στόχος είναι φυσικά η κατάκτηση του θρυλικού 24ωρου αγώνα Λε Μαν, με το εν λόγω πρόγραμμα να έχει ως εφαλτήριο το 2025!

Η Aston Martin θα συνεργαστεί με την έμπειρη και πρωταθλήτρια ομάδα Heart of Racing (HoR), που έχει εμπειρία από αγωνιστικά προγράμματα με μοντέλα της εμβληματικής μάρκας.

H Aston Martin στην κατηγορία Hypercar των Αγώνων Αντοχής

Το πλάνο αφορά τη συμμετοχή έστω μίας Valkyrie στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής (WEC) αλλά και το IMSA WeatherTech SportsCar Championship – δηλαδή τον αντίστοιχο θεσμό στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

H Aston Martin κέρδισε τον 24ωρο αγώνα Λε Μαν το 1959 ενώ μετρά και 19 επιτυχίες σε επί μέρους κατηγορίες. Συνολικά 240 οδηγοί έχουν τρέξει εκεί με τα χρώματά της τα τελευταία 95 χρόνια, με συνολικά 27 συνδυασμούς σασί/κινητήρα.

Δείτε περισσότερα στο video που ακολουθεί. Που όπως τονίζεται σε αυτό, δείχνει το χθες, το σήμερα και το αύριο της αγωνιστικής εμπλοκής της Aston Martin...

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!