Suzuki: Παρουσιάστηκε η νέα V-Strom 800 SE (vid)

Κώστας Παστρίμας
Suzuki: Παρουσιάστηκε η νέα V-Strom 800 SE (vid)
Η Suzuki δημιούργησε την πιο all-around έκδοση V-Strom 800 SE με έμφαση στο ταξίδι και την καθημερινότητα.

Ένα μοντέλο το οποίο περιμέναμε εδώ και αρκετό καιρό αποκαλύφθηκε. Πρόκειται για την Suzuki V-Strom 800 SE, μια μοτοσικλέτα η οποία διευρύνει τους ορίζοντες του μοντέλου και το βάζει στο κάδρο όλων όσων ήθελαν μια πιο πολυχρηστική και άνετη V-Strom 800. Η έκδοση SE είναι φυσικά βασισμένη στην ήδη εξαιρετική V-Strom 800DE, ωστόσο είναι πιο φιλική και με πιο ασφάλτινο χαρακτήρα.

Το πρώτο πράγμα που έκανε η Suzuki για να δημιουργήσει μια πιο all-around μοτοσικλέτα ήταν να διαφοροποιήσει τις αναρτήσεις και τη θέση οδήγησης. Όσον αφορά την εργονομία, το τιμόνι έχει μετακομίσει πιο χαμηλά και πιο μακριά από το σώμα του αναβάτη για αυξημένη άνεση, ενώ η ζελατίνα έχει μεγαλώσει έχοντας μάλιστα τρεις θέσεις ρύθμισης.

suzuki

Στις αναρτήσεις η Suzuki έχει επιλέξει ένα ανεστραμμένο πιρούνι Showa εμπρός (SFF-BP) με μειωμένη διαδρομή στα 150mm και ένα μονό αμορτισέρ επίσης της Showa με ρύθμιση προφόρτισης και απόσβεσης. Τα φρένα έχουν διαφορετικούς δίσκους διάστασης 310mm με ακτινικές δαγκάνες της Nissin (που είναι και η μεγάλη διαφοροποίηση από την 800 DΕ) και οι τροχοί είναι πλέον χυτοί 19 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω.

suzuki

Στο κομμάτι του κινητήρα η μοτοσικλέτα δεν έχει αλλαγές χρησιμοποιώντας τον δικύλινδρο σε σειρά των 776 κ.εκ. με απόδοση 84 ίππους και 78 Nm ροπής. Το σύστημα quickshifter παραμένει και στην έκδοση RE, ενώ και τα ηλεκτρονικά είναι ίδια με ρυθμιζόμενο σύστημα traction control, ρυθμιζόμενο ABS και πολλαπλές επιλογές οδήγησης.

suzuki

Η καινούρια έκδοση της V-Strom αναμένεται να είναι σημαντικά φθηνότερη από την V-Strom 800DE (12.190 ευρώ), ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα.

Βίντεο της V-Strom 800 SE

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!