F1 - Οκόν: «Πρώτα θα με σκοτώσετε και μετά θα εγκαταλείψω»

F1 - Οκόν: «Πρώτα θα με σκοτώσετε και μετά θα εγκαταλείψω»
Κατηγορηματικός ήταν ο οδηγός της Alpine σχετικά με το αν ακραίες συνθήκες που αντιμετώπισε στον αγώνα της Formula 1 στο Κατάρ θα τον ωθούσαν σε εγκατάλειψη.

Το δέκατο-έβδομο αγωνιστικό τριήμερο της Formula 1 στο 2023 έμελλε να είναι και το πιο απαιτητικό σωματικά για τους οδηγούς. Μετά το πέρας των 57 γύρων στην πίστα Λουσέιλ, αρκετοί οδηγοί χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια μόλις βγήκαν από τα μονοθέσιά τους λόγω αφυδάτωσης και κόπωσης.

Ο Λόγκαν Σάρτζεντ της Williams αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω υπερκόπωσης, ωστόσο όλη την προηγούμενη εβδομάδα είχε συμπτώματα ίωσης. Ο Λανς Στρολ της Aston Martin παραδέχθηκε μετά το Κατάρ πως έχανε τις αισθήσεις του στους τελευταίους γύρους, μαρτυρώντας τις αντίξοες συνθήκες που έφεραν τους οδηγούς πέρα από τα όριά τους.

Ο Έστεμπαν Οκόν της Alpine ρωτήθηκε σχετικά με την εμπειρία του στο Κατάρ και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια του Grand Prix: «Στην Τζέντα έτσι είναι οι αγώνες, πιέζεις στο όριο από την αρχή μέχρι το τέλος. Όμως δεν έχω νιώσει ποτέ κάτι σαν αυτό στο Κατάρ. Έκανε τόση ζέστη που ήθελα να ανοίξω το κράνος μου στις ευθείες γιατί δεν είχα αέρα. Προσπαθούσα επίσης με το χέρι μου να κατευθύνω λίγο αέρα στο κράνος μέσα, διότι όσο περισσότερο ανέπνεα, τόσο περισσότερη ζέστη έμπαινε μέσα στο κράνος. Ήταν κόλαση κατά τη διάρκεια του αγώνα. Όμως την επόμενη χρονιά θα αγωνιστούμε στο Κατάρ πιο αργά στη χρονιά. Αυτό θα κάνει καλύτερα τα πράγματα μάλλον».

Όταν ρωτήθηκε για το αν σκέφτηκε το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει λόγω της έντονης καταπόνησης, ο Γάλλος απάντησε: «Πρέπει πρώτα να με σκοτώσετε για να εγκαταλείψω. Αλήθεια σας λέω».

Τα όσα έγιναν την περασμένη Κυριακή ώθησαν την FIA να λάβει δράση για να προστατέψει μελλοντικά την υγεία των οδηγών.

Φωτογραφίες: Alpine

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!