Ένα supercar από εκεί που δεν το περιμένεις

Κώστας Παστρίμας
Ένα supercar από εκεί που δεν το περιμένεις
Το supercar από το Αφγανιστάν έχει βάλει στόχο να αγωνιστεί στον 24ωρο του Λε Μαν. Ίσως κάποια στιγμή συνατήσει και το... Chaos.

Ο Μοχάμεντ Ρέζα Αχμέντι και η εταιρεία του Entop έχουν βάλει πολύ ψηλά τον πήχη όσον αφορά το πρωτότυπο supercar που έχουν κατασκευάσει. Μάλιστα στην τελευταία του συνέντευξη ο Αφγανός επιχειρηματίας τόνισε ότι θέλει πριν βγει στην παραγωγή το Simurgh (έτσι ονομάζεται το αυτοκίνητο) να αγωνιστεί στο Λε Μαν. Τώρα, το πώς θα το κάνει αυτό με έναν κινητήρα 1.8 λίτρων από Toyota Corolla παραμένει μυστήριο...

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στις αρχές του 2023 μια εταιρεία από το Αφγανιστάν παρουσίασε το πρώτο της supercar το οποίο ονομαζόταν Mada9. Το αυτοκίνητο ήταν εντυπωσιακό σχεδιαστικά, ωστόσο εκείνη την περίοδο το μοναδικό στοιχείο που έγινε γνωστό ήταν ότι διέθετε κινητήρα 1.8 λίτρων από το Toyota Corolla.

entop

Πέρασαν αρκετοί μήνες και πρόσφατα ο Μοχάμεντ Ρέζα Αχμέντι (CEO της Entop) εμφάνισε για μια ακόμα φορά το supercar του, αυτήν τη φορά σε έκθεση αυτοκινήτου στην Ντόχα του Κατάρ. Το αυτοκίνητο ήταν πλέον σε κανονική μορφή (όχι σε ψηφιακό σχέδιο) και με ανανεωμένο όνομα. Το Simurgh κατά τα άλλα ήταν ακριβώς ίδιο με το αρχικό σχέδιο, έχοντας πολύ εντυπωσιακή αεροδυναμική σχεδίαση.

entop

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου δεν ήταν ολοκληρωμένο, ενώ ο κινητήρας εξακολουθούσε να είναι ο τετρακύλινδρος 1.8 λίτρων της Corolla. Παρά το γεγονός ότι τίποτα δεν έγινε γνωστό στα τεχνικά χαρακτηριστικά, ο ιδιοκτήτης της Entop εμφανίστηκε πολύ αισιόδοξος και αποφασισμένος. Άλλωστε ξόδεψε σχεδόν 128.000 ευρώ για να πάρει μια θέση στην έκθεση και δήλωσε με περηφάνια ότι θέλει να αγωνιστεί πρώτα το αυτοκίνητο στον 24ωρο του Λε Μαν και έπειτα να βγει στην παραγωγή! Κάποιος μας δουλεύει χοντρά εδώ, αν και αυτός έδειξε κάτι που έχει υλική υπόσταση σε αντίθεση με πρόσφατα εγχώρια παραδείγματα.

entop

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!