Αυτός ο «εξορκιστής» θα βάλει το διάβολο μέσα σας (vid)

Κώστας Παστρίμας
Αυτός ο «εξορκιστής» θα βάλει το διάβολο μέσα σας (vid)
Η Hennesey δίνει στο κοινό μια τελευταία εκρηκτική έκδοση της τελευταίας Chevy Camaro ZL1.

Η GM έχει ανακοινώσει εδώ και αρκετό καιρό ότι το 2024 θα είναι η τελευταία χρονιά που θα κατασκευαστεί Chevrolet Camaro με θερμικό κινητήρα, καθώς η εταιρεία θα στραφεί προς την ηλεκτροκίνηση. Το εκρηκτικό muscle car των Αμερικανών έχει γράψει μια απίστευτη πορεία από τη δεκαετία του 1960 μέχρι σήμερα και έχει αγαπηθεί σε όλο τον κόσμο, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει γίνει κάτι σαν τοτέμ στον κόσμο των supercars.

Η Hennesey είναι μια εταιρεία κατασκευής και βελτίωσης αυτοκινήτων που σέβεται και ξέρει να τιμάει την ιστορία μοντέλων όπως η Camaro. Αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισε να δημιουργήσει την έκδοση Chevy Camaro ZL1 Exorcist Final Edition δίνοντας στους φίλους του μοντέλου κάτι εκρηκτικό να έχουν να ονειρεύονται.

camaro

Η συλλεκτική αυτή Camaro είναι εξοπλισμένη φυσικά με τον V8 κινητήρα 6.2 λίτρων Hemi ο οποίος με τη βοήθεια του τεράστιου supercharger LT4 αποδίδει 1.000 ίππους. Εκτός από το μεγαλύτερο τούρμπο η Hennesey σχεδίασε νέα εισαγωγή αέρα, νέο σύστημα εξάτμισης και διαφορετικό σύστημα τροφοδοσίας. Επιπλέον, επενέβη και στους εκκεντροφόρους και την κεφαλή για να ενισχύσει την αντοχή και την πιο άγρια λειτουργία του συνόλου.

camaro

Το αποτέλεσμα λοιπόν ήταν εκρηκτικό με τους 1.000 ίππους και τα 1.309 Nm ροπής να χαρίζουν στον «Εξορκιστή» επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,1 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 350 χλμ./ώρα. Δυστυχώς η Chevy Camaro Exorcist Final Edition θα παραχθεί σε μόλις 57 μονάδες!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!