WRC – Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης: «Ζέσταμα» με Νεβίλ (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
WRC – Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης: «Ζέσταμα» με Νεβίλ (vid)
Η δράση στη νεοσύστατη δοκιμασία που μοιράζεται σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες ξεκίνησε.

Με το πρωτάθλημα οδηγών να είναι ακόμα ανοιχτό, οδηγοί και πληρώματα επέστρεψαν επί ευρωπαϊκού εδάφους για τη δωδέκατη και προτελευταία στάση της φετινής σεζόν για το WRC: Το Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης.

Μία δοκιμασία που απλώνεται σε εδάφη της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Τσεχίας και αφορά ασφάλτινες ειδικές διαδρομές. Σήμερα ξεκινούν οι επίσημες διαδικασίες, με τις πρώτες δύο εκ των 18 συνολικά ειδικών διαδρομών αλλά χθες είχαμε το shakedown.



Στο παραδοσιακό «ζέσταμα» ενόψει των επίσημων μονομαχιών, ταχύτερος ήταν ο Τιερί Νεβίλ της Hyundai Motorsport, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή και πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Κάλε Ροβάνπερα, 1.4sec πιο πίσω.

Η κορυφή της κατάταξης στη μήκους 3.38 χιλιομέτρων διαδρομή “Tittling” είχε τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές στις τρεις πρώτες θέσεις, αφού μετά τα i20 N Rally 1 και Toyota Yaris Rally 1, ήταν το Ford Puma Rally 1 της M-Sport, με τον Όιτ Τάνακ πίσω από το τιμόνι.

Πρέπει να σημειωθεί πως η διαδικασία ολοκληρώθηκε πρόωρα γιατί υπήρξε ένα σοβαρό τροχαίο κοντά στη διαδρομή, που απασχόλησε τις τοπικές υπηρεσίες.

Μπορείτε να δείτε τα highlights του shakedown του Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης, στο video που ακολουθεί…

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Νεβίλ 1:57
2. Ροβάνπερα +1.4
3. Τάνακ +1.7
4. Έβανς +2.2
5. Λάπι +2.8
6. Οζιέ +3.1
7. Κατσούτα +3.4
8. Σούνινεν +4.2
9. Λουμπέ +6.4
10. Μουνστέρ +8.4

Δείτε ολόκληρο το shakedown στο παρακάτω video…

Φωτογραφίες: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!