F1 - Μεξικό: Αυτές είναι οι πιθανές στρατηγικές του Grand Prix

F1 - Μεξικό: Αυτές είναι οι πιθανές στρατηγικές του Grand Prix
Ποιος είναι ο ορθός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν οι οδηγοί της Formula 1 για να φτάσουν στη νίκη στη μάχη του Autodromo Hermanos Rodriguez; Ακολουθούν οι απαντήσεις...

Ο δέκατος-ένατος αγώνας της Formula 1 για το 2023 είναι προ των πυλών, με ομάδες και οδηγούς να προετοιμάζονται για το δεύτερο από τα τέσσερα συνεχόμενα Grand Prix στην αμερικανική Ήπειρο. Τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών μας έδωσαν πρώτη εικόνα για το τι θα δούμε στον αγώνα και οι 71 γύροι που ακολουθούν, αναμένονται με μεγάλη αγωνία. Πολύ μεγάλη σημασία θα έχει να δούμε τι θα συμβεί στην εκκίνηση, ενώ και η φθορά των ελαστικών θα παίξει το ρόλο της.

Ο Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari θα ξεκινήσει από θέση ισχύος στο Grand Prix Μεξικού της Formula 1. Δίπλα του θα βρίσκεται ο Κάρλος Σάινθ, με τον οποίο θέλει να συνεργαστεί ώστε να μην επιτρέψουν στον τρίτο, Μαξ Φερστάπεν, να τους προσπεράσει μέχρι τη στροφή 1. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τι θα κάνει επίσης ο Ντάνιελ Ρικάρντο από την 4η θέση, ο τοπικός ήρωας, Σέρχιο Πέρεζ από την 5η θέση και ο Λιούις Χάμιλτον από την 6η θέση.

Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα των ελαστικών, όλοι οι κορυφαίοι συνδυασμοί έχουν τουλάχιστον από ένα φρέσκο σετ της μεσαίας και σκληρής γόμας ελαστικών. Στη Red Bull Racing χώρισαν τις στρατηγικές των οδηγών της, με τον Φερστάπεν να έχει δύο φρέσκα σετ σκληρής γόμας και ένα μεσαίας γόμας, ενώ ο Πέρεζ έχει δύο σετ μεσαίας γόμας και ένα σκληρής γόμας ελαστικών.

Ελαστικά

 

Από πλευράς στρατηγικής, ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, δίνει ως ιδανική στρατηγική το ένα pit-stop. H καλύτερη λύση είναι η εκκίνηση με τη μεσαία γόμα ελαστικών, με την πρώτη αλλαγή να γίνεται μεταξύ των γύρων 27 και 34. Η ιταλική φίρμα προτείνει τη χρήση της σκληρής γόμας για το δεύτερο stint και τελευταίο stint.

Η δεύτερη ταχύτερη στρατηγική είναι επίσης το ένα pit-stop. H Pirelli προτείνει εκκίνηση με τη σκληρή γόμα ελαστικών. Η μοναδική αλλαγή είναι μεταξύ των γύρων 50-56 για τη μαλακή γόμα ελαστικών. Η τρίτη ταχύτερη στρατηγική είναι δύο pit-stop. Η ιταλική φίρμα προτείνει τη χρήση της μεσαίας γόμας ελαστικών για το πρώτο και το τελευταίο stint, ενώ στο μεσαίο έχει ως λύση τη σκληρή γόμα ελαστικών.

στρατηγικές

Το Grand Prix Μεξικού θα ξεκινήσει στις 22:00 ώρα Ελλάδος. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta από τις 21:30 για να μπείτε σε κλίμα αγώνα.

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!