smart: Θα έρθουν τα νέα της μοντέλα στην Ελλάδα;

Κώστας Μπιτσικώκος
smart: Θα έρθουν τα νέα της μοντέλα στην Ελλάδα;
Τα αμιγώς ηλεκτρικά #1 και #3 σηματοδοτούν τη νέα εποχή της μάρκας.

Θυγατρική πλέον κατά 50/50 των Mercedes-Benz και Geely, η smart λανσάρει αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα, τα οποία σχεδιάζονται στην Ευρώπη και κατασκευάζονται στην Κίνα. Ήδη τα δύο πρώτα αυτοκίνητα έχουν παρουσιαστεί, το #1 και το #3. Μετά τη Γερμανία, θα ακολουθήσουν εντός του 2024 αρκετές ακόμα ευρωπαϊκές αγορές στις οποίες θα είναι διαθέσιμα τα νέα smart.

Θα βρίσκεται όμως ανάμεσά τους η Ελλάδα; Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάτι από την Star Automotive Hellas, την εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Mercedes-Benz στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta, η πρόθεση της Star Automotive Hellas είναι να φέρει τα νέα smart εντός του 2024, χωρίς πάντως να έχει ληφθεί η οριστική απόφαση. Οι ανακοινώσεις αναμένονται μέσα στους επόμενους μήνες.

Το smart fortwo ήταν εξαιρετικά δημοφιλές στην Ελλάδα τη δεκαετία του 2000, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το 2008 ξεπέρασε σε πωλήσεις στη χώρα μας τις 4.300 μονάδες! Τα τελευταία χρόνια η smart κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα, κάτι που διατηρείται και στην νέα εποχή της μάρκας.

smart #1

Διαθέσιμο σε εκδόσεις με 272 και 428 ίππους (στη σπορ έκδοση Brabus), το #1 είναι το μεγαλύτερο smart που έχει κατασκευαστεί (μήκος 4,27 μέτρα), ενώ με αυτονομία έως 440 χλμ. από την μπαταρία των 66 kWh μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μετακίνησης και μακριά από την πόλη. Οι χώροι για πέντε επιβάτες (μεταξόνιο 2,75 μέτρα) και τις αποσκευές τους (το πορτμπαγκάζ έχει όγκο 411 λίτρα) σημαίνει ότι το ηλεκτρικό SUV δεν περιορίζεται για αστικές μετακινήσεις αλλά μπορεί να καλύψει τις ανάγκες για ταξίδια.

smart #3

Το smart #3 είναι ένα SUV coupe μήκους 4,4 μέτρων και με μεταξόνιο 2,78 μέτρων, που «μεταφράζεται» σε πλούσιους χώρους για τους επιβάτες. Το λανσάρισμά του στην αγορά της Ευρώπης θα γίνει στις αρχές του 2024. Στο στιλάτο εσωτερικό έχουν χρησιμοποιηθεί ποιοτικά υλικά, ενώ στο πάνω μέρος της μεγάλης κεντρικής κονσόλας εξέχει μία οθόνη αφής 12,8 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων. Παράλληλα με τη βασική έκδοση θα είναι διαθέσιμη και η σπορ Brabus, με δύο ηλεκτρικά μοτέρ που αποδίδουν συνδυαστικά 428 ίππους και δίνουν κίνηση σε όλους τους τροχούς. Η διαδικασία επιτάχυνσης 0-100 χλμ/ώρα διαρκεί 3,6 δευτερόλεπτα.

smart

Photo Credits: smart

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!