Η ΕΛΑΣ θα αγοράσει 100 υβριδικά SUV: Τι ισχύ και τι κατανάλωση πρέπει να έχουν

Newsroom
Η ΕΛΑΣ θα αγοράσει 100 υβριδικά SUV: Τι ισχύ και τι κατανάλωση πρέπει να έχουν
Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για την απόκτηση των 100 SUV δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Στη διακήρυξη ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια 100 υβριδικών SUV, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία. Κριτήριο κατακύρωσης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομικής απόψεως προσφορά, βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής. Η προμήθεια των υβριδικών οχημάτων γίνεται στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης για την προγραμματική περίοδο 2021-2025 και είναι συνολικής προϋπολογισθείσας αξίας 3.999.999,44 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων κρατήσεων, δαπανών, Ειδικού Τέλους Ταξινόμησης και Φ.Π.Α.).

Οι εταιρείες που θέλουν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό έχουν καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023, στις 2 το μεσημέρι.

Οι προδιαγραφές των υβριδικών SUV

Τα προσφερόμενα οχήματα πρέπει να είναι καινούρια και αμεταχείριστα προϊόντα σειράς, πλήρους υβριδικής τεχνολογίας HEV (Full Hybrid), επιβατικά, τύπου SUV κατηγορίας Μ1, καταλλήλων διαστάσεων για άνετη μεταφορά πέντε (5) ατόμων (συμπεριλαμβανομένου του οδηγού), με ημερομηνία κατασκευής μεταγενέστερη της ημερομηνίας κατάθεσης τεχνικής
προσφοράς.

Το μεταξόνιό τους πρέπει να είναι τουλάχιστον 2,6 μέτρα, κάτι που σημαίνει ότι στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν και αρκετά B-SUV.

Η κίνηση του οχήματος να επιτυγχάνεται με πλήρως υβριδικό σύστημα HEV (Full Hybrid) αποτελούμενο από θερμικό κινητήρα βενζίνης και από ηλεκτροκινητήρα, το οποίο παρέχει την λειτουργία συνδυαστικής κίνησης (βενζίνης – ηλεκτρισμού) ή και λειτουργία μόνο
ηλεκτροκίνησης, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή οικονομία καυσίμου κατά την χρήση του.

Κινητήρας – μπαταρία – κατανάλωση – επιδόσεις

Τα υβριδικά SUV πρέπει να διαθέτουν θερμικό κινητήρα βενζίνης από 1.480 έως 2.000 κ.εκ. Η Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα να είναι τουλάχιστον 32 kW (43,5 ίπποι).

Η χωρητικότητα του συσσωρευτή του υβριδικού συστήματος να είναι τουλάχιστον 4 Ah.
Η τάση του συσσωρευτή του υβριδικού συστήματος να είναι τουλάχιστον 200 Volt.
Να διαθέτει συσσωρευτή υβριδικού συστήματος ιόντων λιθίου ή πολυμερών ιόντων λιθίου.

Η απαιτούμενη μέγιστη συνδυαστική ισχύς, τουλάχιστον 100 kW (136 ίπποι).
Η απαιτούμενη μέγιστη συνδυαστική ροπή, τουλάχιστον 200 Nm.

Η απαιτούμενη μέγιστη ισχύς κινητήρα εσωτερικής καύσης, τουλάχιστον 70 kW (95 ίπποι).
Η απαιτούμενη μέγιστη ροπή κινητήρα εσωτερικής καύσης, τουλάχιστον 140 Nm.

Η απαιτούμενη κατανάλωση καυσίμου μικτού κύκλου σε λίτρα/100 χλμ. κατά τον κύκλο δοκιμών WLTP (αδιασκεύαστο όχημα χωρίς αστυνομικό εξοπλισμό) να είναι λιγότερο από 5,5 λ/100 χλμ.

Η τελική ταχύτητα του οχήματος να είναι τουλάχιστον 160 χλμ/ώρα (αδιασκεύαστο όχημα χωρίς αστυνομικό εξοπλισμό).
H επιτάχυνση του οχήματος, να είναι μικρότερη των 11 δευτερόλεπτων (sec), για τα 100 χλμ/ώρα από στάση. (αδιασκεύαστο όχημα χωρίς αστυνομικό εξοπλισμό).

Photo Credits: Ελληνική Αστυνομία

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!