F1 - Οι «εμφύλιοι» του 2023: Χούλκενμπεργκ εναντίον Μάγκνουσεν

Πάνος Σεϊτανίδης
F1 - Οι «εμφύλιοι» του 2023: Χούλκενμπεργκ εναντίον Μάγκνουσεν
Κάνουμε αντιπαραβολή των πεπραγμένων των οδηγών σε κάθε μία από τις δέκα ομάδες της Formula 1.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 για το 2023 ολοκληρώθηκε και πλέον ήρθε η ώρα για συμπεράσματα, απολογισμούς και… ταμείο! Αυτό αφορά και στις εσωτερικές μονομαχίες, γιατί ως γνωστόν, σε αυτό το άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, πρώτος σου αντίπαλος είναι ο teammate σου.

Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ στο Grand Prix Καναδά

Θα πραγματοποιήσουμε λοιπόν πλήρη αντιπαραβολή των πεπραγμένων των οδηγών σε κάθε μία από τις δέκα ομάδες της Formula 1, ξεκινώντας από την ουραγό Haas F1.

H Αμερικανική ομάδα είχε φέτος διαφορετικό οδηγικό δίδυμο, αφού αντί του Μικ Σουμάχερ, στο πλευρό του Κέβιν Μάγκνουσεν βρέθηκε ο Νίκο Χούλκενμπεργκ. Κι ο Γερμανός που είχε να κάνει πλήρη σεζόν στην κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού από το 2019, εντυπωσίασε.

 

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι έγινε σε αυτόν τον… εμφύλιο. Μετά από 22 Grand Prix, το επί μέρους σκορ στους αγώνες ήταν 13-9 υπέρ του Χούλκενμπεργκ, που επικράτησε και στις κατατακτήριες και μάλιστα με καλύτερο σκορ: 15-7.

Είχε το υψηλότερο πλασάρισμα σε αγώνα με την έβδομη θέση στο Grand Prix Αυστραλία που ήταν και η μοναδική του βαθμολόγηση σε κυρίως αγώνα – είχε και την έκτη θέση στο Sprint της Αυστρίας. Από την άλλη, ο Μάγκνουσεν βαθμολογήθηκε τρεις φορές όμως και οι τρεις αφορούσαν δέκατες θέσεις.

Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ στο Grand Prix Καναδά

Ο Βίκινγκ» κατάφερε να φτάσει πλασαριστεί πιο ψηλά σε grid και συγκεκριμένα στην 4η θέση αλλά είδε και λιγότερες φορές την καρό σημαία, μιας και είχε 5 εγκαταλείψεις ενώ ο teammate του μόνο 2.

Χούλκενμπεργκ και Μάγκνουσεν θα αποτελέσουν το οδηγικό δίδυμο της Haas F1 και το 2024.

Φωτογραφίες: Haas F1 Media Site/LAT

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!