F1 - «Χρυσό» το νέο συμβόλαιο του Λεκλέρ, πόσα θα παίρνει από τη Ferrari

Στάθης Κοκκορόγιαννης
F1 - «Χρυσό» το νέο συμβόλαιο του Λεκλέρ, πόσα θα παίρνει από τη Ferrari
O Μονεγάσκος οδηγός της Formula 1 όχι μόνο ανανέωσε τη συνεργασία του με τη Scuderia Ferrari, αλλά… εκτόξευσε και τις ετήσιες απολαβές του.

Η επιθυμία των τιφόζι και όλων μέσα στο εργοστάσιο του Μαρανέλο έγινε πραγματικότητα, καθώς ο Σαρλ Λεκλέρ υπέγραψε νέο πολυετές συμβόλαιο με τη Scuderia Ferrari. O Μονεγάσκος επενδύει το μέλλον του στα κόκκινα και θέλει να εκπληρώσει το όνειρό του να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής με την ιταλική ομάδα.

Η Corriere della Sera, που είναι γνωστή για τις σχέσεις της με το Μαρανέλο, κάνει λόγο για μεγάλη αύξηση στις απολαβές του Λεκλέρ. Ο Μονεγάσκος αναμένεται να λάβει το 2024 το ποσό των 30 εκατομμυρίων δολαρίων. Το προηγούμενο συμβόλαιό του προέβλεπε την αμοιβή των 24 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ακόμη ένα θετικό για τον Λεκλέρ είναι πως στο ποσό των 30 εκατομμυρίων δολαρίων ως αμοιβή για το 2024 δεν περιλαμβάνεται κάποιο μπόνους. Εφόσον εκπληρώσει ορισμένους όρους, όπως για παράδειγμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος οδηγών, ο Λεκλέρ μπορεί να λάβει έως και 50 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτό θα τον φέρει στην πρώτη θέση ως τον πιο ακριβοπληρωμένο οδηγό της Formula 1, πάνω από τους Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι η διάρκεια που έχει το νέο συμβόλαιο του Σαρλ Λεκλέρ με τη Ferrari. Η ιταλική ομάδα στην ανακοίνωσή της είπε πως πρόκειται για πολυετή ανανέωση. Στη Formula 1 συνήθως οι οδηγοί βάζουν υπογραφή σε συμβόλαια τριετίας.

Εάν κάτι τέτοιο ισχύει, τότε ο Λεκλέρ μπορεί να παραμείνει στη Ferrari μέχρι και το 2027.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!