Κηφισός: «Υπάρχει οδηγία του Πρωθυπουργού να βρούμε τη βέλτιστη λύση»

Κώστας Μπιτσικώκος
Κηφισός: «Υπάρχει οδηγία του Πρωθυπουργού να βρούμε τη βέλτιστη λύση»
Εξίσωση για... δυνατούς λύτες είναι η αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στην Λεωφόρο Κηφισού. Τι εξετάζει η κυβέρνηση.

Δεκάδες ώρες περνούν κάθε μήνες οι οδηγοί κολλημένοι στην κίνηση στην Λεωφόρο Κηφισού. Η συμφόρηση προκαλεί εκνευρισμό, όμως παράλληλα επιβαρύνει το περιβάλλον με ρύπους και τις γύρω περιοχές με ηχορύπανση. O βασικός οδικός άξονας της Αττικής είναι μονίμως μποτιλιαρισμένος, λόγω του υπερβολικά μεγάλου όγκου οχημάτων, του μη σταθερού αριθμού λωρίδων και των τροχαίων ατυχημάτων.

Για τη συντήρηση του Κηφισού υπεύθυνη είναι η Περιφέρεια Αττικής, όμως για να γίνουν στρατηγικές παρεμβάσεις στον οδικό άξονα απαιτείται η συμμετοχή και Υπουργείων στο σχεδιασμό και την εκτέλεση του έργου. Για τα όσα εξετάζει η κυβέρνηση, μίλησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

«Υπάρχει μία άσκηση που γίνεται αυτή τη στιγμή από την κυβέρνηση σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Ο Κηφισός έχει και άλλα χαρακτηριστικά, έχει και ζητήματα αντιπλημμυρικά που ανήκουν στην Περιφέρεια. Αυτή η άσκηση το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα», δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας στο ΣΚΑΪ 100.3.

«Σε αυτούς τους δρόμους δεν είναι εύκολο να πει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ότι θα κάνει ένα καινούργιο έργο που θα ανοίξει άλλες δύο λωρίδες κυκλοφορίας», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας που παρέθεσε κάποιες παρεμβάσεις που εξετάζονται. «Θα μπορούσαν για παράδειγμα, μία σειρά από επιχειρήσεις που υπάρχουν στον Κηφισό να μετακινηθούν κάπου αλλού. Προφανώς με κίνητρα. Είναι συνεπώς συνδυασμός πολλών Υπουργείων και πολλών παραγόντων. Είναι κάτι το οποίο μας προβληματίζει και υπάρχει οδηγία του Πρωθυπουργού προς τα συναρμόδια Υπουργεία και την Περιφέρεια Αττικής, να βρούμε την βέλτιστη εφικτή λύση», δήλωσε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!