F1 - Ο Σάινθ δεν θα τρέξει στη Σαουδική Αραβία, ποιος θα τον αντικαταστήσει

F1 - Ο Σάινθ δεν θα τρέξει στη Σαουδική Αραβία, ποιος θα τον αντικαταστήσει
Ο Ισπανός οδηγός της Scuderia Ferrari δεν θα πάρει μέρος στο δεύτερο αγώνα της Formula 1 στο 2024, με την ιταλική ομάδα να έχει έτοιμο τον αντικαταστάτη του.

Άσχημα είναι τα νέα για τον Κάρλος Σάινθ και τη Scuderia Ferrari. O Ισπανός διαγνώστηκε με σκωληκοειδίτιδα και θα απουσιάσει από το υπόλοιπο αγωνιστικό τριήμερο του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας της Formula 1.

Την είδηση ανακοίνωσε η Ferrari και αναφέρει πως ο Σάινθ θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. O 29χρονος ήταν αδιάθετος την Τετάρτη και δεν πήρε μέρος στις καθιερωμένες συνεντεύξεις. Την Πέμπτη στις δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών μπήκε στο μονοθέσιο κανονικά ενώ είχε πυρετό και μετά το πέρας του FP2 πήγε για προληπτικές εξετάσεις.

Οδηγός F1

Η απουσία του είναι πολύ σημαντική για τη Scuderia, ωστόσο η ιταλική ομάδα έχει έτοιμο τον αντικαταστάτη του. Ο 18χρονος Όλιβερ Μπέρμαν θα είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον Σάινθ για το υπόλοιπο αγωνιστικό τριήμερο, αρχής γενομένης από το FP3.

Ο Μπέρμαν είναι ένας εκ των αναπληρωματικών οδηγών της Ferrari και αυτό το τριήμερο βρίσκεται στην Τζέντα για τα αγωνιστικά του καθήκοντα στη Formula 2. Από τη στιγμή που θα πάρει μέρος στο Grand Prix της Formula 1, ο Βρετανός δεν θα αγωνιστεί στους δύο αγώνες της μικρής κατηγορίας μονοθεσίων. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως πήρε την pole position για το Feature Race της Κυριακής στη Formula 2.

Το FP3 του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας είναι προγραμματισμένο για τις 15:30 ώρα Ελλάδος. Οι κατατακτήριες δοκιμές θα διεξαχθούν στις 19:00 ώρα Ελλάδος. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta και της Ford για τη μάχη της pole position στις 18:40 ώρα Ελλάδος.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!