MotoGP, Κατάρ: Ο Άλεξ Μάρκεθ ήταν ταχύτερος στις χρονομετρημένες δοκιμές

MotoGP, Κατάρ: Ο Άλεξ Μάρκεθ ήταν ταχύτερος στις χρονομετρημένες δοκιμές
Ο Ισπανός της Gresini έγραψε τον καλύτερο χρόνο, μπροστά από τους Μαρτίν και Ντι Τζιαναντόνιο.

Η αναβληθείσα λόγω βροχής χρονομετρημένη περίοδος του GP Κατάρ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP ολοκληρώθηκε στην πίστα της Λουσέιλ. Η περίοδος αυτή έχει μεγάλη σημασία για τη συνέχεια του 3ημέρου, καθώς από τους χρόνους των αναβατών καθορίζεται ποιοι θα περάσουν απευθείας στο Q2 και ποιοι θα χρειαστεί να παλέψουν για τις δύο προνομιούχες θέσεις στο Q1.

Ο Αλεξ Μάρκεθ ήταν εκείνος που στο τέλος της επεισοδιακής περιόδου βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης των χρόνων, αφού η πτώση του Μίλερ στα τελευταία δευτερόλεπτα δεν επέτρεψε σε πολλούς αναβάτες να βελτιώσουν τους χρόνους τους, καθώς στην πίστα είχαν βγει οι κόκκινες σημαίες.

Ο χρόνος του Α. Μάρκεθ ήταν πολύ καλύτερος από την περσινή pole position και δεν ήταν ο μόνος, όλοι οι αναβάτες της 10άδας ήταν ταχύτεροι από πέρυσι. Ο Χόρχε Μαρτίν ήταν δεύτερος, ο Φάμπιο ντι Τζιαναντόνιο τρίτος και ο Πέκο Μπανάια συμπλήρωσε την κορυφαία 4άδα με μοτοσικλέτες της Ducati. Ο Βινιάλες έκανε τον 5ο χρόνο και ο εκπληκτικός ρούκι Πέδρο Ακόστα με την GasGas ανέβηκε στην 6η θέση. Τη θέση τους στη 10άδα του Q2 εξασφάλισαν επίσης οι Α. Εσπαργκαρό, Μπαστιανίνι, Μαρκ Μάρκεθ και Μπίντερ. Απογοήτευση για τον Μπετζέκι, που έμεινε στη 13η θέση.

Αμέσως μετά τη χρονομετρημένη περίοδο ξεκινούν οι κατατακτήριες δοκιμές στη Λουσέιλ.

Αποτελέσματα

fp2

Φωτογραφία: Gresini Media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!