F1 - Σαουδική Αραβία: Αυτές είναι οι πιθανές στρατηγικές του Grand Prix

 F1 - Σαουδική Αραβία: Αυτές είναι οι πιθανές στρατηγικές του Grand Prix
Ποιος είναι ο ορθός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν οι οδηγοί της Formula 1 για να φτάσουν στη νίκη στη μάχη της Τζέντα; Ακολουθούν οι απαντήσεις...

Ο δεύτερος αγώνας της Formula 1 για το 2024 είναι προ των πυλών, με ομάδες και οδηγούς να προετοιμάζονται για το Grand Prix Σαουδικής Αραβίας. Τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών της Παρασκευής μας έδωσαν μια πρώτη εικόνα για το τι θα δούμε στον αγώνα και οι 50 γύροι που ακολουθούν, αναμένονται με αγωνία.

Από την κορυφή θα εκκινήσει ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing. Ο Ολλανδός πήρε τη δεύτερη pole position της χρονιάς και θέλει να διευρύνει το σερί νικών του σε 9 (συνεχίζεται από το 2023). Το έργο του δεν θα είναι εύκολο καθώς δίπλα του θα έχει τον Σαρλ Λεκλέρ, ο οποίος θέλει σε αντίθεση με τον αγώνα στο Μπαχρέιν να είναι στην κορυφή μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα των ελαστικών, η Red Bull Racing βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, καθώς έχει δύο φρέσκα σετ της μεσαίας γόμας ελαστικών σε αντίθεση με τους αντιπάλους της.

Επιπλέον, έχει ένα φρέσκο σετ της σκληρής γόμας ελαστικών. Από ένα φρέσκο σετ σκληρής γόμας έχουν επίσης οι οδηγοί των: Ferrari, Mercedes και McLaren, ενώ δεν έχουν οι οδηγοί της Aston Martin. Από τις κορυφαίες ομάδες, μόνο ο Όλιβερ Μπέρμαν που εκκινεί 11ος έχει ένα φρέσκο σετ μαλακής γόμας ελαστικών.

Ελαστικά

Από πλευράς στρατηγικής, ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, δίνει ως ιδανική στρατηγική το ένα pit-stop. Η καλύτερη λύση είναι η εκκίνηση με τη μεσαία γόμα ελαστικών. Το παράθυρο της μοναδικής αλλαγής ελαστικών είναι μεταξύ των γύρων 19-25 για τη σκληρή γόμα της ιταλικής φίρμας.

Η δεύτερη ταχύτερη στρατηγική είναι επίσης ενός pit-stop, όμως προβλέπει τη χρήση της μαλακής γόμας ελαστικών για το πρώτο μέρος του αγώνα. Η μοναδική αλλαγή ελαστικών είναι μεταξύ των γύρων 15 και 21 για τη σκληρή γόμα ελαστικών. Η Pirelli προτείνει δύο ακόμη στρατηγικές, μία του ενός pit-stop και μία πιο επιθετική των δύο pit-stop. Η πιθανή εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας ενδέχεται να περιπλέξει τις στρατηγικές.

στρατηγικές

Το Grand Prix Σαουδικής Αραβίας θα ξεκινήσει στις 19:00 ώρα Ελλάδος. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta και της Ford από τις 18:30 για να μπείτε σε κλίμα αγώνα.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!