F1 - Βολφ: «Θα ήθελα τον Φερστάπεν στη Mercedes»

F1 - Βολφ: «Θα ήθελα τον Φερστάπεν στη Mercedes»
Νέες «φωτιές» βάζει ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, με τα εξωαγωνιστικά θέματα της Formula 1 να συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν.

Σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας έμοιαζε μέχρι σήμερα το ενδεχόμενο ο Μαξ Φερστάπεν να οδηγεί και μάλιστα σύντομα για τη Mercedes-AMG στη Formula 1. Όμως οι εσωτερικές διαμάχες στη Red Bull Racing το τελευταίο χρονικό διάστημα που έχουν δημιουργήσει μεγάλες εντάσεις, ενδέχεται να της κοστίσουν και μάλιστα ακριβά σε αγωνιστικό επίπεδο.

Οι φήμες «γάμου» Φερστάπεν-Mercedes ξεκίνησαν όταν ο Γιος Φερστάπεν (πατέρας του Μαξ) εθεάθη να συνομιλεί σε κοινή θέα στo paddock του Grand Prix Μπαχρέιν με τον επικεφαλής των Γερμανών, Τότο Βολφ. Το μέλλον του Ολλανδού στην αυστριακή ομάδα συνδέεται με του Χέλμουτ Μάρκο, ο οποίος θα παραμείνει τελικά υπάλληλος της Red Bull. Ο Μάρκο ήταν ύποπτος για διαρροή πληροφοριών της «υπόθεσης Χόρνερ» στον Τύπο πριν από μερικές ημέρες.

Οδηγός F1

Μετά το πέρας του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας, ο Βολφ ρωτήθηκε σχετικά με το αν έχει αποφασίσει ποιος θα διαδεχθεί τον Λιούις Χάμιλτον στη Mercedes το 2025. Στη συζήτηση συμπεριλήφθηκε και το όνομα του Φερστάπεν.

«Θα ήθελα πολύ να έχω τον Φερστάπεν στη Mercedes. Όμως πρέπει πρώτα να διορθώσουμε το μονοθέσιό μας. Οφείλουμε πλέον στον Λιούις και στον Τζορτζ να βελτιώσουμε το μονοθέσιό μας ώστε να έχουμε ένα αποδοτικό πακέτο και μετά να ονειρευόμαστε το μέλλον. Όπως έχω ξαναπεί, ένας οδηγός θα επιλέξει να είναι μόνο στο ταχύτερο μονοθέσιο. Αυτό δίνει την ευκαιρία σε έναν οδηγό να κατακτήσει πολλές νίκες και πρωταθλήματα. Σε αυτή τη θέση είναι ο Φερστάπεν τώρα. Ένας οδηγός είναι στη φύση του να βρίσκεται στο ταχύτερο δυνατό μονοθέσιο. Θα το πω απλά. Ο Μαξ πρέπει να πάρει μια απόφαση αλλά δεν πιστεύω πως υπάρχει ομάδα στο grid που δεν θα έκανε τα πάντα για να πάρει τον Φερστάπεν», ανέφερε ο Βολφ.

Τα ονόματα που «παίζουν» δυνατά για την κενή θέση της Mercedes πέρα από τον Φερστάπεν είναι αυτά των Φερνάντο Αλόνσο, Κάρλος Σάινθ και Κίμι Αντονέλι.

Φωτογραφίες: Mercedes F1 media/Steve Etherington

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!