F1: O Μπέρμαν υποψήφιος για μια θέση στη Haas το 2025

F1: O Μπέρμαν υποψήφιος για μια θέση στη Haas το 2025
Ο 18χρονος οδηγός μετά το εντυπωσιακό του ντεμπούτο στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας αναζητεί μια θέση στη Formula 1 για το 2025.

Ο Όλιβερ Μπέρμαν, κατάφερε, ως ο νεότερος οδηγός της Ferrari, όχι μόνο να τερματίσει στην πρώτη δεκάδα στο ντεμπούτο του με τη Scuderia στη Σ. Αραβία, αλλά να βρεθεί μπροστά από οδηγούς όπως ο Λούις Χάμιλτον και ο Λάντο Νόρις. Η εμφάνισή του τράβηξε τα βλέμματα όλων και το επόμενο βήμα για τον Βρετανό είναι να αγωνιστεί σε μία ομάδα της Formula 1 από το 2025.

Πιο πιθανός του προορισμός είναι η Haas, καθώς έχει προγαμματιστεί να πάρει μέρος σε κάποιες ελεύθερες δοκιμές της αμερικανικής ομάδας, όπως έγινε και πέρυσι. Αυτό σημαίνει πως μία από τις δύο θέσεις των Νίκο Χούλκενμπεργκ και Κέβιν Μάγκνουσεν, απειλείται.

Όταν η δημοσιογράφος του Sky Sports F1, Νάταλι Πίνκαμ, ρωτήθηκε για το αν υπάρχει πιθανότητα να δούμε τον Μπέρμαν στο grid της Haas το 2025, απάντησε πως η σεζόν έχει αρκετό δρόμο ακόμα και είναι πολύ νωρίς να κρίνουμε, αλλά με την εικόνα που έχει μέχρι στιγμής το πιο πιθανό σενάριο αποχώρησης είναι αυτο του Μάγκνουσεν, βάσει αποτελεσμάτων, καθώς και στους δύο αγώνες έχει τερματίσει 12ος. Στο podcast F1 Nation, η Βρετανίδα ανέφερε:

«Είναι και οι δύο πολύ καλοί οδηγοί, με εμπειρία. Όμως αν κρίνουμε με βάση την σημερινή τους φόρμα ο Χούλκενμπεργκ είναι καλύτερος, καθώς έχει σκοράρει βαθμούς, αλλά αυτή ήταν φυσικά μία ομαδική προσπάθεια, χάρη στον Κέβιν Μάγκνουσεν. Επίσης πιστεύω πως ο Κέβιν είχε την δεύτερη ευκαιρία του, στη Formula 1. Δεν λέω ότι έχει τελειώσει με το σπορ, καθώς είναι ακόμα αρκετά νέος σε σύγκριση με κάποιους άλλους, αλλά είχε την δέυτερη ευκαιρία του, κάτι που ούτε ο ίδιος το περίμενε. Μην ξεχνάτε όμως, ότι είμαστε ακόμα στον δεύτερο αγώνα, ας τους αφήσουμε λοιπόν όλους να αποδείξουν τι μπορούν να κάνουν».

Η μεγάλη εμφάνιση του Μπέρμαν τον έχει βάλει να διεκδικεί μία μόνιμη θέση στην Formula 1, καθώς οι αλλαγές στην σύνθεση των ομάδων είναι σχεδόν σίγουρες, με τα συμβόλαια των περισσότερων οδηγών να λήγουν στο τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!