WRC, Ράλλυ Σαφάρι: O Ροβάνπερα συνέχισε την παράδοση της Toyota στην Κένυα (vid)

WRC, Ράλλυ Σαφάρι: O Ροβάνπερα συνέχισε την παράδοση της Toyota στην Κένυα (vid)
Ο 23χρονος Φινλανδός δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στο σκέλος της Κυριακής, φθάνοντας σε μία δίκαιη νίκη.

Η παράδοση των τριών προηγούμενων ετών, που ήθελε την Toyota να φεύγει νικήτρια από το σκληροτράχηλο Ράλλυ Σαφάρι, συνεχίστηκε και φέτος. Ο Κάλε Ροβάνπερα ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, οδηγώντας ταχύτατα αλλά και αποφεύγοντας τους... μπελάδες πίσω από το τιμόνι του GR Yaris Rally1. Ήταν η δεύτερη νίκη του 23χρονου Φινλανδού στην Κένυα, μετά από αυτή του 2022.

«Είναι πάντα ιδιαίτερο να κερδίζεις εδώ. Η Toyota είναι πάντα δυνατή στο Ράλλυ Σαφάρι και αυτό συνεχίστηκε και φέτος. Όπως λένε στην Αφρική: το αυτοκίνητα μπροστά είναι πάντα ένα Toyota», δήλωσε ο Ροβάνπερα.

Every #GRYaris in the top four again after another strong weekend 💪#ToyotaGAZOORacing #WRC #SafariRallyKenya 🇰🇪 pic.twitter.com/L71KaxcPVF

Στη δεύτερη θέση του αγώνα, τρίτου γύρου του φετινού WRC, τερμάτισε ο Ιάπωνας Τακαμότο Κατσούτα, κάνοντας έτσι το 1-2 για την Toytota, ενώ 3ος ήταν ο Γάλλος Αντριάν Φουρμό της M-Sport Ford. Οι τρεις οδηγοί της Hyundai Motorsport, Τιερί Νεβίλ, Οτ Τάνακ και Εσαπέκα Λάπι αντιμετώπισαν προβλήματα καθόλη τη διάρκεια του αγώνα και περιορίστηκαν στην 5η, την 8η και τη 12η θέση αντίστοιχα.

WRC

O Ροβάνπερα πήρε 20 βαθμούς, με τον Νεβίλ να εξασφαλίζει 19 (χάρη στη νίκη του στην Power Stage) και τον Κατσούτα 18.

WRC

Το WRC θα συνεχιστεί με το ασφάλτινο Ράλλυ Κροατίας, από 18 έως 21 Απριλίου.

Photo Credits: Toyota Gazoo Racing

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!