F1 - O Στάινερ πάει τη Haas στα δικαστήρια

F1 - O Στάινερ πάει τη Haas στα δικαστήρια
Σε δικαστική διαμάχη οδηγείται η αμερικανική ομάδα της Formula 1 με τον τέως επικεφαλής της λίγους μήνες μετά το «διαζύγιό» τους.

Λίγες ημέρες πριν ολοκληρωθεί το 2023 η Haas αποφάσισε να μην ανανεώσει τη συνεργασία της με τον Γκίνθερ Στάινερ. Ο 59χρονος ήταν από το 2014 μέλος της αμερικανικής ομάδας και ήταν ο ενορχηστρωτής για την είσοδό της στη Formula 1.

Όπως αποδεικνύεται, οι σχέσεις τους μετά το τέλος της συνεργασίας τους οδεύουν από το κακό στο χειρότερο. Ο Στάινερ κατέθεσε αγωγή κατά της πρώην ομάδας του, καθώς υποστηρίζει πως του χρωστάει χρήματα ενώ εκμεταλλεύεται το όνομά του για να αποκτήσει χρηματικό όφελος.

Συγκεκριμένα, η Haas χρωστάει χρήματα στον Στάινερ μέσω προμηθειών, κάτι που πήγαινε ενάντια στο συμβόλαιο που είχε υπογράψει. Επιπλέον ισχυρίζεται πως η Haas συνεχίζει να πουλάει προϊόντα που χρησιμοποιούν το όνομα ή το «μπραντ» Στάινερ, ενώ συνεχίζει να έχει φωτογραφίες του στην ιστοσελίδα της. Όλα τα παραπάνω γίνονται δίχως την εξουσιοδότησή του και παράλληλα δεν πληρώνεται από τις πωλήσεις το μερίδιο που του αναλογεί.

Αναφέρεται επίσης πως οι οφειλές της ομάδας με έδρα το Μαρανέλο της Ιταλίας ξεκινούν από το 2021. Τα έγγραφα δεν αναφέρουν το ακριβές ποσό που διεκδικεί ο Στάινερ, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται χορηγοί που έφερε ο ίδιος στη Haas. Τέλος γίνεται αναφορά στο πώς η Haas εκμεταλλεύεται ακόμη την επωνυμία του Στάινερ για να έχει οικονομικό όφελος, όπως επίσης πως η δημοφιλία του μέσω της σειράς/ντοκιμαντέρ του Netflix, Drive to Survive, έχει αποφέρει κέρδη στη Haas.

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με την ανάλυση του Grand Prix Κίνας της Formula 1 και όλων των τελευταίων εξελίξεων από το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ.

Φωτογραφίες: Haas F1 Team/LAT

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!