Volkswagen ID.3: Μπορείς να το πάρεις με 204 ίππους και να ζητήσεις μετά επιπλέον 27

Volkswagen ID.3: Μπορείς να το πάρεις με 204 ίππους και να ζητήσεις μετά επιπλέον 27

Newsroom
Volkswagen ID.3: Μπορείς να το πάρεις με 204 ίππους και να ζητήσεις μετά επιπλέον 27
Η Volkswagen λανσάρει στην Ευρώπη αναβαθμισμένη έκδοση του ηλεκτρικού hatchback μοντέλου της.

Ουσιαστικές αναβαθμίσεις, σε λογισμικό, infotainment και εξοπλισμό, φέρει η ανανεωμένη έκδοση του Volkswagen ID.3. Κυριότερη αλλαγή η αναβάθμιση του ηλεκτροκινητήρα από τους 204 στους 231 ίππους στην έκδοση ID.3 Pro S. Η επιπλέον ισχύς προσφέρεται στάνταρ στην Γερμανία, ενώ στις υπόλοιπες χώρες θα προσφέρεται ως υπηρεσία μετά την αγορά. Οι πελάτες της Volkswagen θα μπορούν δηλαδή να αποφασίζουν εκ των υστέρων αν θέλουν αναβάθμιση του λογισμικού που θα προσφέρει επιπλέον 27 ίππους.

Το αναβαθμισμένο Volkswagen ID.3 ολοκληρώνει την επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 7,1 δευτερόλεπτα, ενώ η αυτονομία με την μπαταρία των 77 kWh ανέρχεται σε 559 χιλιόμετρα. Εξελιγμένο είναι και το σύστημα προετοιμασίας της μπαταρίας ενόψει φόρτισης σε ταχυφορτιστή. Η θερμοκρασία της μπαταρίας φθάνει στο επιθυμητό επίπεδο, κάτι που επιτρέπει πιο γρήγορη φόρτιση (έως 175 kW) για όσους βρίσκονται εν μέσω ενός μεγάλου ταξιδιού.

Volkswagen

Αναβαθμισμένο είναι το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του ID.3. Η οθόνη αφής είναι 12,9 ιντσών και έχει νέο μενού για ευκολότερη λειτουργία από τον οδηγό και το συνοδηγό. Ο προσωπικός βοηθός απαντά πιο φυσικά σε φωνητικές εντολές, ενώ παρέχει πληροφορίες από online υπηρεσίες, όπως η Wikipedia. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται και τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ), μέσω του ChatGPT. Στον πλούσιο εξοπλισμό ασφαλείας προστίθενται τεχνολογίες όπως το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης Travel Assist αλλά και η υποβοήθηση στάθμευσης Park Assist Plus.

Photo Credits: Volkswagen AG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!